Verbod op selfiesticks in alle Disney-parken

Julian 1604 1
Selfiesticks winnen flink aan populariteit. Op toeristische locaties zie je de uitschuifstokken voor smartphones steeds vaker opduiken. Het gebruik van selfiesticks wordt echter ook steeds meer aan banden gelegd. In alle parken van Disney geldt nu een totaalverbod.

Een aantal weken geleden stelden de Disney-parken al een verbod in voor het gebruik van selfiesticks in attracties. Deze maatregel bleek echter niet voldoende, want sommige gebruikers bleven hun selfiesticks gebruiken in de achtbanen en andere attracties.

Disney voert vanaf deze week dan ook een totaalverbod op selfiesticks in. Het verbod is van kracht in alle Disney-themaparken wereldwijd. Volgens een woordvoerder van Disney vormen de selfiesticks een veiligheidsrisico voor de bezoekers en werknemers van de pretparken.

Eerder deden een aantal grote Engelse voetbalclubs de selfiestick al in de ban. Ook in tal van Amerikaanse musea, het Paleis van Versailles in Parijs en het Colosseum in Rome zijn selfiestokken niet welkom.

In Nederlandse musea als het Rijskmuseum, het Stedelijk museum en het Fotomuseum Den Haag worden selfiesticks volgens NRC al langer geweerd. Het hulpmiddel wordt door het Rijksmuseum en Fotomuseum gezien als een statief, het gebruik daarvan was al verboden.

afbeelding van blijvendmoment

Ik ben een roze eenhoorn.