Ventizz neemt Hasselblad over

Redactie 1351 1
Het bekende cameramerk Hasselblad is voor een onbekend bedrag overgenomen door het Duitse Ventizz. De van oorsprong Zweedse fabrikant was voor de overname in handen van Shriro Group die gevestigd was in Hong Kong.

Volgens Ventizz zal de overname niet leiden tot een grote structurele verandering in het management, maar zullen ze investeren in een passende groeistrategie met als doel het ontwikkelen van nieuwe marktsegmenten. Daarnaast wil het bedrijf met de Hasselblad camera's een bredere doelgroep van ambitieuze fotografen aanspreken, aldus Helmut Vorndran van Ventizz.

Na acht jaar in handen te zijn geweest van de in Hong Kong gevestigde Shriro Group verhuist Hasselblad weer terug naar Europa. Hoewel Ventizz de volledige aandelen in handen heeft zal het Shriro Group de distributie van de camera's in hun regio nog verzorgen.

'We zijn verheugd dat Ventizz heeft besloten om te investeren in Hasselblad, en kijken uit naar een nauwe en goede samenwerking in de toekomst', aldus Larry Hansen, topman van Hasselblad. De prijs waarvoor het cameramerk is overgenomen is onbekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van RHBoks

Hasselbald zou een reiscamera kunnen introduceren op de markt in samenwerking met Fuji. Een digitale RF camera met zoom of met verwisselbare objectieven, concept ale Fuji x-100.
Een sensor van 40MP is voldoende, 3 objectieven van 45,70 en 150 zouden ruim voldoende zijn of een vaste zoom van 55-120 a la Fuji Zi.
Sensor dimensie: 30x40 of 36 x 48 .