Venetia Dearden toegevoegd aan VII Network

Redactie 496 0
De Londonse fotografe Venetia Dearden maakt sinds kort deel uit van VII Network, zo meldt de British Journal of Photography. De documentairefotografe is daarmee het zestiende lid van de VII Photo spin-off die in 2008 werd gelanceerd.

Leden van VII Network zijn nog geen volledige leden van het VII-fotoagentschap. De afgeleide van het wereldberoemde agentschap houdt zich enkel bezig met het distribueren en doorverkopen van de foto's van haar leden. Venetia Dearden mag zich nu tussen talenten als Stefano De Luigi, Adam Ferguson, Ashley Gilbertson, Tomas van Houtryve en Donal Weber scharen. Van het internationale gezelschap maakt nog steeds geen Nederlander deel uit.

VII

De aanvulling van Venetia wijkt volgens VII wel af van hun traditie in de fotojournalistiek, maar, zo zegt managing director Stephen Mayes: “Dearden vult het veld van VII op zonder daarbij van ons hoofddoel af te wijken, namelijk het documenteren en verkennen van de wereld waarin we leven.” Verder vertelt hij aan BJP: “Venetia brengt een andere blik naar VII en het is interessant om te zien hoe ze haar sterke documentairestijl toepast in bijvoorbeeld mode of lifestyle. Het is met name verfrissend om een documentairefotograaf aan het werk te zien met interessante projecten dicht bij huis, zoals Venetia's werk rond het Glastonbury muziekfestival. We zijn dus blij om haar bestaande werk aan ons archief toe te mogen voegen en nieuw werk tegemoet te zien.”

Venetia Dearden

Venetia, geboren in 1975, woonde het gros van haar leven in het Engelse Somerset. In 1990 nam ze haar eerste cursus zwart-witfotografie, voordat ze in 1994 voor haar werk vertrok naar Oost-Afrika. Inspiratie vond ze bijvoorbeeld op het Visa Pour L'Image-festival in Perpignan dat ze in 1997 ontdekte. In 1999 studeerde ze af in de antropologie en voordat ze lid werd van VII Network werd ze vertegenwoordigd door fotoagentschap TaigaPress and Santucci & Co uit Parijs.

Foto © Venetia Dearden / VII Network

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie