Velbon komt met drie nieuwe statieven

Julian 3362 0
Velbon introduceert drie nieuwe statieven. De VS-443D voor foto- en videodoeleinden, de multifunctionele Pole Pod en de RUP-L43II monopod, een verbeterde versie van zijn voorganger. De statieven zijn vanaf eind september verkrijgbaar.

De Velbon VS-443D inclusief balhoofd QHD-53D is een aluminium statief, wat bruikbaar is voor zowel fotografische als videodoeleinden. De traploos verstelbare middenzuil is 360 graden roteerbaar. Hierdoor is het mogelijk om bij video opnamen de camera vloeiend twintig centimeter dichter naar het onderwerp te bewegen door middel van de draaihendel op de middenkolom.

Omdat deze middenkolom vrij kan draaien rondom het centrale punt zijn met de VS-443D ook macro opnamen mogelijk, door de kolom recht naar beneden richten. Het statief heeft een minimale hoogte van 24 cm en een maximale hoogt van 161 cm.

Velbon VS443D

De poten zijn door middel van clips te verlengen en bestaan uit 3 elementen. Het meegeleverde balhoofd wordt geleverd inclusief snelkoppelingsplaatje met waterpas. Het statief heeft een maximaal draagvermogen van vijf kilogram. De Velbon VS-443D heeft een adviesprijs van 199 euro.

Velbon Pole Pod

Met de Pole Pod brengt Velbon de eigenschappen twee statieven samen. Het tafelstatief Ultra Mini 2 is gecombineerd met eenbeenstatief RUP-V40R. Het resultaat is een standaard voor camera's tot 1,5 kg.

De middenzuil en poten zijn van elkaar los te koppelen, waardoor je de Pole Pod zowel kunt gebruiken als monopod en als macrostatief. Volledig uitgeklapt haalt de Pole Pod een hoogte van 179 centimeter.

Velbon Pole Pod

De poten van het onderstel (en tevens tafelstatief) zijn te verlengen door midden van het twist-lock systeem. De middenzuil kan langer gemaakt worden met behulp van traditionele clips. Een gedeelte van de middenzuil is met foam bekleed, wat koude handen tijdens winterse fotowerkzaamheden moet voorkomen. De Velbon Pole Pod wordt geleverd met een afneembaar balhoofd QHD-41Q incl. snelkoppelingsplaatje voor een adviesprijs van 169 euro.

Velbon RUP-L43II

De monopod Velbon RUP-L43II lijkt erg op zijn voorganger: RUP-L43. Er zijn echter enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo is de RUP-L43II met zijn 166,5 cm 3 centimeter hoger geworden en het balhoofd is voorzien van een vierkante (niet afneembare) basisplaat, voor meer stabiliteit. De basisplaat is afgewerkt met kurk, zodat de camera niet beschadigd aan de onderzijde. De adviesprijs van Velbon RUP-L43II bedraagt 59 euro.

Velbon RUP-L43II