Velbon introduceert compact Ultrek 45L statief

Redactie 2107 0
Met de Ultrek 45L zet Velbon een nieuw, inklapbaar statief op de markt. Door middel van een innovatief vouwsysteem is het statief compact mee te nemen, maar moet deze wel alle functies bieden van een volwaardig exemplaar.

De Velron Ultrek 45L is voorzien van zes uitschuifbare elementen die zijn op te vouwen. Daarnaast is er de optie om de poten 180 graden langs de middenkolom te vouwen. Hierdoor is het mogelijk de Ultrek 45L in je rugtas mee te nemen, omdat deze een ingeklapte lengte heeft van net geen dertig centimeter.

De maximumhoogte van de Ultrek 45L is 156,5 centimeter, het minimum is 35 centimeter. Het statief weegt 1,23 kilo en heeft een maximum draagvermogen van drie kilo. 


Ultra-serie

Daarnaast maakt de Ultrek 45L gebruik van een klik-draaisysteem waarbij de poten gespreid kunnen worden van 'zeer wijd' tot 'zeer smal'. Volgens Velron maakt dit het statief bruikbaar in alle situaties, van studio- tot landschaps- of macrofotografie. Zij introduceerde het statief begin januari al in hun bestaande Ultra-productlijn en verkocht deze toen binnen twee weken uit. De importeur belooft de voorraad weer op peil te hebben en biedt de Ultrek 45L aan voor een adviesprijs van 199 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie