Velbon breidt statievenlijn fors uit

Redactie 1407 0
Statieffabrikant Velbon heeft haar assortiment, welke uit 62 verschillende statieven bestond, uitgebreid met nieuwe modellen. Er zijn zowel nieuwe statieven als accessoires ontworpen, voor beginners, gevorderden en professionals.

Zo zijn er in de Ultra-serie van lichtgewicht aluminium reisstatieven drie varianten bijgekomen, wat het totaal op negen brengt. De Ultra Voxi L, Rexi L en Luxi L II,  zijn net als andere modellen uit de serie voorzien van het gepatenteerde Trunnion Shaft-systeem, waardoor de statiefpoten efficiënter in elkaar worden geschoven en het statief ingeklapt de helft kleiner is dan een gewone variant, aldus de fabrikant.

Terwijl de Voxi L en Rexi geleverd worden zonder pankop, zit deze bij de Luxi L II wel inbegrepen. Eerstgenoemden gaan weg voor een adviesprijs van respectievelijk 149 en 189 euro, de Luxi L II – in een bundel met balhoofd QHD-51Q - heeft een adviesprijs van 165 euro.

Ultra Voxi L & Rexi L

Sherpa

Voor gevorderde fotografen heeft Velbon de Sherpa-serie, welke met aanvulling van de 555R in totaal elf statieven telt. Net als de meeste andere Sherpa-statieven is ook deze volgens de fabrikant geschikt voor veel verschillende Nikon en Canon-camera's. Het statief, eveneens voorzien van balhoofd QHD-51Q, kan door deling van de middenzuil een lage positie van 16,8 cm hoog bereiken. De adviesprijs voor de bundel is 149 euro.

Naast de 555R is de Sherpa-serie ook uitgebreid met de Sherpa+ 530 en 630. Door de extra brede poten met een doorsnee van 29mm (bij de 630) heeft het statief een draagvermogen van maximaal vier kilo en is daarmee geschikt voor camera's als de Nikon D700 of Canon 5D Mark II. Terwijl de 530 149 euro gaat kosten, gaat de 630 voor 189 euro over de toonbank. De serie moet een brug vormen tussen de Sherpa- en carbon Geo-serie.


Sherpa 555R & Sherpa+ 530

Koppen

Zoals gezegd heeft Velbon ook aan de accessoires gedacht en daarmee ook aan statieven waar een kop niet standaard bijgeleverd wordt. Daarom zijn er naast zeven bestaande, twee nieuwe modellen bijgekomen: de PHD-54Q en de PHD-64Q. Beide magnesium pankoppen passen op de Geo- en Sherpa+-modellen en kosten respectievelijk 165 en 199 euro.


Ultra Luxi L met PHD-64Q

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie