Veiling redt AAP-Lab

Redactie 1331 0
De benefietveiling die Huis Marseille organiseerde om het analoge fotolab AAP-Lab in leven te houden was een succes. De veiling bracht 65.000 euro op, waarmee het voortbestaan van het lab verzekerd is.

De veiling vond plaats op 12 februari in het Amsterdamse Felix Meritis. Huis Marseille organiseerde de veiling om het Amsterdam Analoge Printing Lab van een ondergang te redden. Het lab kampt namelijk sinds de opkomst van de digitale fotografie met problemen. Die zijn nu verdwenen, want met de opgehaalde 65.000 euro is de toekomst van AAP-Lab voorlopig veiliggesteld.

Reactie

Uiteindelijk kwamen er tweehonderd mensen af op het evenement. Huis Marseille laat weten: ‘Door het gevarieerde aanbod, waren zowel bekende kunstcollecties als privéverzamelaars op de veiling afgekomen.  De sfeer was goed. Men was zeer te spreken over het bijzondere initiatief om middels een expositie en een benefietveiling het analoge fotolab van de ondergang te redden. AAP-lab medewerkers Peter Svenson, Gerrit Berghuis en veel fotografen waarvan werk werd geveild zaten vol spanning in de zaal.’

Expositie

De werken die meededen aan de veiling zijn nog tot 27 februari 2011 te bewonderen tijdens de expositie Digitaal? Analoog! in Huis Marseille.

Foto © Scarlett Hooft Graafland, Lemonade Igloo, 2007

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie