Veilige cameratas van Manfrotto

Veilige cameratas van Manfrotto

Nadja Geskus 4122 3
De standaardcamera tas is voorzien van een groot compartiment aan de voorkant van de tas. Niet erg veilig, want de rits kan zo open worden gemaakt en je apparatuur kan er makkelijk uit worden gestolen. Manfrotto komt met een handige oplossing. Met hun nieuwe cameratas kun je je apparatuur beschermen met je lichaam.

Manfrotto komt met een bijzonder design voor hun nieuwe cameratas, waarmee je je dure fotografie apparatuur makkelijk kunt beschermen. De tas kan namelijk alleen aan de achterkant worden geopend, om zo bij de gewenste apparatuur te komen.

cameratas

Veilige cameratas

De toegang tot het camera gedeelte is met een ritssluiting aan de achterkant te bereiken. Binnen dit compartiment bevindt zich een losse tas, waar je je camera in kunt stoppen. Dit deel kun je ook uit de grote camera tas halen. Het is een eenvoudige oplossing waarbij geen sloten en sleutels nodig zijn en je geen ingewikkelde codes moet onthouden om je tas open te krijgen. Je hebt dus niet de mogelijkheid hebt om bij de camera apparatuur te komen als je de tas draagt. Maar bij een reguliere cameratas zal je ook eerst je tas af moeten doen om je apparatuur te pakken, dus het ontwerp is niet omslachtig.

Opbergmogelijkheden

De cameratas bevat andere vakken die makkelijker toegankelijk zijn. Hier kun je kleinere items in kwijt, die je niet in je broekzak wil stoppen, een fles drinken, je telefoon en een laptop van maximaal 13-inch. Ook is er een weersbestendig vak voor een statief aan de zijkant van de cameratas en de tas bevat een ingebouwd regenschild, wat alles droog houdt tijdens een plensbui. De adviesprijs is 160 dollar, dus de tas is relatief betaalbaar.

cameratas

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Ruud van der Nat

Mooie tas, maar de opening aan de achterzijde wordt al veel langer gebruikt door bv de Lowepro Flipside 400 AW.

afbeelding van Pim Geerts

De lowepro Pro Tactic 450 AW heeft dat ook. Prettig hieraan is dat je de tas open kan hebben en ondertussen aan de banden het zaakje op een andere plek zet, zonder dat alles eruit valt.

afbeelding van mac

beter had geschreven kunnen worden: Manfrotto heft nu ook een tas met opening aan de rugzijde. Want zulke tassen zijn er al jaren en jaren.