Veilig reizen met je apparatuur

Veilig reizen met je apparatuur

Nadja Geskus 1231 0
Reizen is heerlijk. De prachtige nieuwe omgeving wil je dan het liefst natuurlijk ook vastleggen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je veilig kunt reizen met al je apparatuur? Wij helpen je op weg met een aantal handige tips!

Checklist

Voor je vertrekt is het handig om eerst een checklist te maken. Schrijf op wat je precies allemaal meeneemt, inclusief serienummers. Ook bekijk je goed in welke staat je apparatuur is. Loop hem door en check hem meerdere malen.

Wat neem je mee

Bedenk ook goed van te voren wat je precies mee wilt nemen. Dat ligt er natuurlijk heel erg aan wat je denkt te gaan fotograferen. Als jij alleen omgevingslicht wilt gebruiken, is het natuurlijk niet handig om continue flitsers mee te zeulen. Ten eerste is het onhandig, ten tweede stel je die apparatuur onnodig in gevaar. Neem dus alleen het meest belangrijke mee.

Zeker als je vliegt is het belangrijk om zo weinig mogelijk mee te nemen. Hou het bij je handbagage. Het is wel wat gedoe waarschijnlijk bij de douane, maar het geeft je wel de rust dat je spullen niet op elke kar worden gegooid zonder beleid.

Een handige manier om minder gewicht te krijgen op je rug, is gebruik maken van geïmproviseerde statieven. Gebruik bijvoorbeeld trapleuningen, tafels, rotsen etc.

Back-up

Erg belangrijk is dat je je foto’s natuurlijk ook back-upt. Je weet nooit wat er kan gebeuren met je apparatuur, dus daarom is het handig om je foto’s alvast over te zetten. Neem daarom een kleine, draagbare harde schijf mee. Zorg er wel voor dat je er één meeneemt die ook tegen een stootje kan.

Goedkoop

Laat je spullen er goedkoop uitzien. Ga niet met dure merktassen rondlopen en zorg ervoor dat je niet continue de inhoudt van je tas laat zien. Zeker in arme landen is dit een belangrijk punt. Mensen weten dan dat je dure spullen bij je draagt en willen het hebben. Zorg er dus voor dat je camerariem bijvoorbeeld geen logo heeft, je tas er simpel uitziet en je niet met de grootst mogelijke objectieven op straat loopt. Eventueel kun je dingen er nog goedkoop uit laten zien door er tape op te plakken; bijvoorbeeld alsof je je tas er mee hebt gemaakt.

Bewaren

Bewaar je apparatuur op een veilige plek waarbij er niets met de camera kan gebeuren. Geen drank die erover heen valt, daar waar de camera niet kan vallen en geen dieven hem kunnen stelen.

Zorg ervoor dat je ogen in je achterhoofd hebt en continue weet wat er met je apparatuur gebeurd. Zo beperk je de risico’s.

De foto's komen uit onze lezersgallery. Upload ook je foto en maak kans op prachtige prijzen!

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja