Veel aandacht voor bruids- en modefotografie

Redactie 858 0
Grote namen, mooie kledingontwerpen en bekende foto’s. De liefhebber van bruids- en modefotografie kan weer even uit de voeten. Imagination haalde namelijk Joe Bussink naar Nederland terwijl beelden van Yamamoto’s ontwerpen in Engeland te zien zijn.

De organisatie van Imagination heeft het goed voor elkaar. Hoewel het beeldevenement pas vorig jaar het levenslicht zag, haalt het nu al een enorme naam binnen: Joe Buissink. Deze Amerikaanse huwelijksfotograaf is niet voor niets bekend; hij fotografeerde de huwelijksdag van onder meer Christina Aguilera en Jennifer Lopez.

Foto © Joe Buissink

Ontwerper in de schijnwerpers

Buissink is niet de enige die zich bezighoudt met jurken, Yohji Yamamoto doet dat op een hele andere manier. De Japanner is namelijk modeontwerper die vooral bekend is van zijn voor trends ongevoelige ideeën. Dit keer draait een expositie dus niet alleen maar om een fotograaf en zijn werk, maar juist om degene die ervoor zorgt dat er iets te fotograferen is.


Foto © Joe Buissink

Yohji's women

Degenen die zich daaraan waagden zijn overigens niet de minsten. Yohji's creaties werden namelijk vastgelegd door fotografen als Nick Knight, Inez & Vinoodh, Peter Lindbergh en Max Vadukul. De beelden van hem zijn te zien tijdens een expositie in de Londense galerie The Wapping Project Bankside onder de titel ‘Yohji’s women’.


Foto © Gael Amzalag - Yohji Yamamoto

Bruidsjurk

Het kopstuk van de Londense tentoonstelling had een onderwerp van Buissink kunnen zijn. Er is namelijk een massieve witte bruidsjurk van zijde op de expositie geïnstalleerd die met een metalen constructie vanaf het dak van het gebouw naar beneden hangt, waar het om een bodemloze watertank gedrapeerd is. Elke tien minuten wordt er een golf geproduceerd die rimpelingen in de jurk veroorzaakt.


Foto © Joe Buissink

Nog meer Yamamoto

‘Yohji’s women’ is onderdeel van het grotere The Wapping Project waartoe ook een tentoonstelling in het Londense Victoria and Albert Museum behoort. Deze expositie geldt als de eerste Engelse solo-tentoonstelling van de designer en laat meer dan tachtig ontwerpen zien voor zowel mannen als vrouwen.


Buissinks kennis

Tijdens Imagination 2011 in Maastricht gaat het echter niet alleen om kijken, maar ook om goed luisteren. De in Nederland geboren Buissink fungeert namelijk als een van de sprekers op het evenement. Hoe het precieze programma eruit gaat zien is echter nog niet bekend. Daar heeft de organisatie ook nog wel even de tijd voor, want het evenement vindt pas plaats op 30 en 31 oktober 2011.

Om te zien hoe enkele grote namen het werk van Yohji vastlegden, moet je iets sneller zijn. De expositie is al geopend en loopt nog tot 14 mei 2011. De tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum is wel langer te bezoeken, deze sluit pas op 10 juli 2011.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie