Vanguard lanceert nieuwe statievenlijn: Auctus Plus

Redactie 1973 0
Of je nu stevig in je studio of wankelend op een rotsblok staat, met de nieuwe statieven uit de Vanguard Auctus Plus-serie zijn kaarsrechte foto's gegarandeerd. Stabiliteit, flexibiliteit en precisie zijn de kernwoorden voor deze onlangs gelanceerde reeks statieven.

Vanguard introduceerde de nieuwe Auctus Plus-statievenserie op verschillende fotografie­beurzen over de hele wereld. In totaal zijn er vier verschillende modellen, waarvan twee zowel in aluminium- als carbonuitvoering. De kleinste is de Auctus Plus 284AT, welke uitgeklapt 1,6 meter hoog reikt. Net als zijn iets grotere broer, de Auctus Plus 324AT (tien centimeter groter), is deze enkel in aluminium-uitvoering verkrijgbaar. Beide statieven bestaan uit vier opklapbare delen. Hoewel laatstgenoemde een halve kilo meer weegt, kan deze wel maximaal vier kilo meer dragen.

Vanguard Auctus Plus 284AT

Aluminium en carbon

Net als de Auctus Plus 284AT en 324AT, zijn ook de 283 (AT/CT) en 323 (AT/CT) – verkrijgbaar in zowel aluminium als carbon – uitgerust met het Extreme Support Height Positioning (ESHP) systeem. Dit draaiwiel aan de zijkant van het statief maakt het niet alleen mogelijk om de centrale kolom veilig vast te zetten terwijl er druk op wordt uitgeoefend, maar ook om tot op de millimeter precies het statief in hoogte te kunnen verstellen.

Het Extreme Support Height Positioning (ESHP) systeem

Exceptioneel stevig

De Auctus Plus-statieven zijn ontworpen om te gebruiken in je studio, op straat, of zelfs op het meest ruige terrein. Voor die laatste categorie zijn de statieven daarom uitgerust met 'exceptioneel stevige' sloten op de poten, zand- en stofvrij en bovendien duurzaam. Het opzetten is een kwestie van een paar klikken en door de unieke 'all-terrain'-voet met rubberen ondergrond staat deze zelfs op een bergwand stevig. De poten zijn daarnaast vast te zetten in een hoek van 25, 50 of 80-graden.


De 'all-terrain'-voet met rubberen ondergrond en met 'sneeuwschoen'

Prijs en beschikbaarheid

Prijzen van de verschillende modellen variëren van 349 euro voor het kleinste model – Auctus Plus 284AT – tot 529 euro voor de grootste in carbon-uitvoering, de Auctus Plus 323CT. Deze meet uitgeklapt 1,8 meter, weegt iets meer dan 3,5 kilo en kan maar liefst tot achttien kilo tillen.

Vanguard Auctus Plus 323CT

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie