Vanguard introduceert nieuwe statiefkoppen

jesse kraal 2570 0
Niet alleen de camerafabrikanten komen met nieuws op de PMA@CES in Las Vegas, ook fabrikanten van accessoires laten nieuwe dingen zien. Vanguard toont bijvoorbeeld een aantal nieuwe statiefkoppen, waaronder een nieuwe lijn balhoofden en een nieuwe 'griphead'.

Met de BBH-balhoofden heeft Vanguard drie nieuwe topmodellen in huis. Met een maximum draagvermogen van tien, twintig of dertig kilo zijn deze magnesium-balhoofden geschikt voor de meest geavanceerde en zware camera's. Slim is de speciale knop van het Rapid Level-systeem. Hiermee zet je het balhoofd in een klik terug in de horizontale stand. De adviesprijzen variƫren van 199 tot 289 euro.

Vanguard

Vanguard GH-200

In DIGIFOTO Pro 4.2011 testten we de Vanguard GH-100, een balhoofd met pistoolgrip. We waren behoorlijk enthousiast maar een minpuntje was de waterpas die onder het snelkoppelingsplaatje zat. Dat is bij de nieuwe GH-200 opgelost door twee waterpasjes te monteren die naast dit plaatje zitten. De snelkoppeling zelf werd ook aangepast, deze is compatibel met het Arca-Swiss-systeem. De GH-200 is 10 euro duurder dan zijn simepeler broertje, wat neerkomt op een adviesprijs van 229 euro.

Vanguard

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse