Vacuüm verpakte mensen

Vacuüm verpakte mensen

Nadja Geskus 4667 0
Deze serie is niet alleen bizar, maar ook gevaarlijk. De personen die model staan zijn namelijk vacuüm verpakt in plastic. Een bijzondere reeks met een luguber randje die je zeker een keer gezien moet hebben.

Vacuüm verpakt

De artiest die dit bijzonder vreemde project startte heet Haruhiko Kawaguchi. Voor zijn serie smeert hij zijn modellen goed in met een soort smeermiddel, alvorens hij ze in het plastic plaatst. Om tot een vacuüm te komen, moet alle lucht uit het plastic worden gezogen. Dit doet hij onder toezien van een medisch team, zodat de kans op ongelukken wordt verminderd. De koppels die vacuüm verpakt zijn, moeten hierdoor hun adem zo lang mogelijk inhouden, zodat Haruhiko Kawaguchi de foto's kan nemen. 

Liefde

Hoewel de foto's er erg luguber uitzien en de gedachte om zonder lucht te zitten al die tijd ook niet erg prettig lijkt, heeft de serie toch een warme gedachte achter zich. 'Met mijn foto's wil ik de kracht van de liefde laten zien, door de koppels zo dicht mogelijk bij elkaar te laten zijn. Hoe minder afstand er tussen de koppels is, hoe sterker de liefdesband,' vertelt Haruhiko Kawaguchi. De shoot is niet zonder gevaren en voor de modellen is de shoot ook een angstige ervaring. Volgens Kawaguchi zijn de mannen over het algemeen sneller in paniek dan de vrouwen. Één man plaste zelfs in zijn broek tijdens de shoot. De vrouwen willen er vaak gewoon zo goed mogelijk uitzien. 

Vacuüm portretten

Vacuüm portretten

Vacuüm portretten

Vacuüm portretten

Vacuüm portretten

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja