Utrechtse fotografe winnares in International Photography Contest

Redactie 622 0
Ilvy Njiokiktjien is als één van de drie prijswinnaars van de International Photography Contest 2008 van National Geographic uit de bus gekomen. In oktober werd zij eerste in de Nederlandse editie van de fotowedstrijd en nomineerde zich daarmee voor de internationale wedstrijd.

De foto van twee Afrikaanse vrouwen won de eerste prijs in de categorie mens. De jury toonde zich vooral onder de indruk van de compositie en het spiegeleffect in Njiokiktjiens foto. De andere prijswinnaars van de International Photography Contest zijn Ales Kreze uit Slovenië (categorie Landschap) en Kechun Zhang uit China (categorie Natuur).

Voor Ilvy Njiokiktjien is de prijs een mooie afsluiting van een bijzonder én hectisch jaar. Zo won zij de Canonprijs van de Zilveren Camera en gooide Theo Maassen haar camera stuk tijdens één van zijn voorstellingen. De winnende foto is te bewonderen op haar expositie in het stadhuis van Utrecht.

In het voorjaar van 2009 neemt Njiokiktjien de First Prize Award in ontvangst op het hoofdkantoor van de National Geographic Society in Washington. De foto’s van de prijswinnaars verschijnen in het februarinummer van National Geographic. Bekijk hier de winnende foto's.afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie