Urbex in België (3): Doel

Raymond 2093 0
Even was het stil. Echt blij met mij was hij niet. “Ach, ik neem je ook niks kwalijk.” De bebaarde man zit naast me aan de bar van het enige café dat het dorp nog rijk is. “Het is allemaal de schuld van die kloteregering.”

De teksten die je overal op de spandoeken en muren leest, laten weinig onduidelijk van wat de resterende paar mensen bezighoudt. 'Stop de waanzin', 'Dorpsmoord', 'Wanhoop'. Even verderop een graffititekening van een groot monster dat blind huizen omverwerpt. Het is duidelijk: dit is geen gezellig, pittoresk plaatsje. En toch blijven ze, want ze houden zielsveel van Doel. Ondanks de krakers, de leegstaande, verwaarloosde panden. Ondanks de onzekere toekomst. En ondanks mensen zoals ik, die hen het gevoel geven aapjes in een kooi te zijn.

En de havens? Die zijn nog altijd niet gekomen.

Bekijk hier de serie fullscreen.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond