Update voor digitale fotolijsten van Kodak

Redactie 1051 0
Kodak komt met een update van de 7-inch en 10-inch Kodak Pulse digitale fotolijsten, waarin een nieuwe sociale netwerkfunctie is opgenomen. Gebruikers kunnen nu direct commentaar geven op de foto's die zij ontvangen van vrienden en familie.

De digitale fotolijsten zijn voorzien van een e-mailadres waarmee je nieuwe foto’s kunt ontvangen van mobiele telefoons, smartphones en elk ander apparaat dat kan e-mailen. Ze kunnen worden verbonden aan Facebook en de Kodak Gallery waardoor daarop geplaatste foto’s direct in je fotolijst worden opgenomen.

Energiebesparende sensor

Met de ‘Quick Comment’-knop op het touchscreen kun je direct reageren op foto’s van anderen. De fotolijsten hebben ook een nieuwe ingebouwde sensor waardoor ze actief worden als je in de buurt bent en standby gaan als je er niet bent. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om een afspeellijst te maken waarin je de afbeeldingen kunt plaatsen die je het vaakst wilt zien.


Voorjaar

De fotolijsten verschijnen in varianten van 7-inch en 10-inch en beschikken over een maximale opslagruimte van vierduizend foto’s en 512 MB intern geheugen. De bijgewerkte digitale 7-inch Kodak Pulse fotolijst zal beschikbaar zijn voor 129.95 dollar en de 10-inch versie voor 199,95 dollar. Beide zullen in het voorjaar van 2011  in de Verenigde Saten op de markt komen. Wanneer de lijsten in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is nog onduidelijk.

Award

De International Consumer Electronics Association (CEA) riep de nieuwe Kodak Pulse digitale fotolijst uit als winnaar van de Innovations  Design and Engineering Award 2011 in de categorie Eco-Design en Sustainable Technology. De lijst ontvangt de prijs vanwege enkele energiebesparende functies. De eerste generatie van de lijsten werd ook bekroond met een Innovations Award in de categorie Digital Imaging.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie