Update Nikon D5 vergroot maximale videotijd

Update Nikon D5 vergroot maximale videotijd

Redactie DIGIFO... 1437 0
Nikon heeft een firmwareupdate uitgebracht voor het vlaggenschip van de Japanse camerafabrikant. Deze update brengt vier grote verbeteringen naar de D5, waaronder de mogelijkheid om tien keer zo lang te filmen.

De Nikon 5D kwam begin dit jaar op de markt en werd door vriend en vijand bejubeld door zijn hoge ISO-waarden en enorme snelheid. Eén van de weinige commentaren op deze camera was dat de D5 slechts drie minuten video-opnamen kon maken. Met deze nieuwe update maakt Nikon dit weer helemaal goed.Nikon D5

Lees ook: Nikon D5: fotograferen bij unavailable light

Vier verbeteringen voor de Nikon D5

De firmwareupdate vergroot zoals gezegd de videoopnametijd van drie naar dertig minuten. De video wordt opgedeeld in acht aparte videobestanden die allemaal rond de vier gigabyte groot zijn. De maximale opnameduur voor 4K-timelapse blijft drie minuten. Ook geeft de update de D5 elektrische vibratiereductie tijdens het filmen in HD en FullHD. De vibratiereductie kan werken in combinatie met vibratiereductie van NIKKOR objectieven, waardoor filmen uit de hand een stuk rustiger beeld geeft.

Verder heeft de camera nu flikkerreductie voor stabiele belichting onder flikkerende lampen en is 9-punt dynamische autofocus toegevoegd voor betere focus op een bewegend onderwerp.

Voor meer informatie en om de update voor de Nikon D5 te downloaden kun je kijken op deze link.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie