Update: 'lava camera' blijkt verkooptruc van fotowinkel

Update: 'lava camera' blijkt verkooptruc van fotowinkel

Mark Moed 2296 4
Op 16 december 2015 ging het verhaal de ronde over de camera van Amanda Stevens. De Sony A7 van de New Yorkse zou zijn gesneuveld door lava van een actieve vulkaan. Nu blijkt dat het niet om haar eigen camera ging, maar om een exemplaar van een fotowinkel. De winkel gebruikte de camera om verzekeringen te verkopen.

Update (17-12-2015): Het blijkt nu dat de verbrande Sony A7 niet van Amanda Stevens zelf is. Ze zag hem in een fotowinkel in Pasadena, Californie. Het personeel gebruikt de 'lava camera' samen met enkele andere verongelukte camera's, om de klant te overtuigen van het nut van een verzekering bij aanschaf van een camera.

Oorspronkelijk bericht

Fabrikanten zorgen bij sommige camera's voor een effectieve bescherming tegen stof, zand en water. Dat dit soms nog niet genoeg bescherming biedt, blijkt uit het verhaal van Amanda Stevens die haar Sony A7 in een vulkaan op Hawaï liet vallen. De camera is behoorlijk gesmolten, maar nog steeds herkenbaar.

Amanda Stevens is een profesionele fotograaf uit New York. Ze fotografeert onder meer voor het Count Basie Theatre en de New York Jets. Tijdens een trip naar Hawaï liet Amanda haar Sony A7 per ongeluk in een actieve vulkaan vallen. De Sony A7 kwam in de lava terecht en dat overleefde hij niet.

Met een goede camerariem om je nek kun je vallende camera's voorkomen.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Anoniem

Verkapte reclame voor een camerariem verstopt in het artikel?? Deze site word steeds erger. Dit is toch geen nieuwsitem? Lijkt me redelijk voor de hand liggend dat een camera niet bestand is tegen lava.

afbeelding van Anoniem

Wanne klets zeg

afbeelding van A. Noniem

Pff... top reclame , zet er dan gewoon neer :

Wilt u ook een KEKKE camerariem ?
Kijk dan op ... .nl

afbeelding van Anoniem

En dan komt er een update , whahahaha het stelletje flapdrollen van digifotopro nemen alle verhaaltjes maar klakkeloos over en plempen het op het www. Stelletje amateurs