Eerste exemplaar voor Trump

Update: Last night in Sweden – Een fotoboek van het echte verhaal

Redactie DIGIFO... 2166 0
Eerder dit jaar sprak Donald Trump over de verschrikkelijke gebeurtenissen die zich de dag ervoor in Zweden hadden afgespeeld. Waar Trump het in die speech over had is nog steeds onduidelijk, want die desbetreffende dag was het behoorlijk rustig in dit Scandinavische land. Een groep fotografen heeft nu hun krachten gebundeld en tonen in een fotoboek wat er écht gebeurd is in Zweden.

Update: Een paar dagen nadat wij dit bericht schreven werden wij opgeschrikt door het vreselijke nieuws uit Stockholm. Expressions of Humankind, de organisatie achter deze Kickstartercampagne laat weten door te gaan met de campagne omdat dit nu belangrijker is dan ooit tevoren. 'Wij willen zoveel mogelijk aspecten van het alledaagse leven laten zien, zowel de vrolijke als de moeilijke momenten.

Het volledige bericht van Expressions of Humankind is te lezen via deze link.

In zijn speech insinueerde Trump dat de komst van duizenden immigranten het land volledig hadden ontregeld en dat Zweden de wanhoop nabij zou zijn. Over de hele wereld, en vooral in Zweden, reageerde men vol verbazing en vroeg zich af wat er was gebeurd. Een groep Zweedse topfotografen hebben samen een fotoboek samengesteld waarin het dagelijkse leven in Zweden wordt getoond.

Lees ook: Het grootste fotoboek ooit: 48 kilo

 

Last night in Sweden op Kickstarter

De non-profit-organisatie Expressions of Humankind is dit project gestart in samenwerking met onder andere Paul Hansen en Linda Forsell om het boek te publiceren en te verspreiden. De organisatie mikte in eerste instantie op een opbrengst van 100,000 Zweedse Kronen om het boek te publiceren en president Trump het eerste exemplaar cadeau te doen, maar heeft intussen al bijna 300.000 Zweedse Kronen opgehaald, bijna genoeg om het boek uit te brengen en de foto's te exposeren.

Wil je het project nog ondersteunen, dan kan dat nog 25 dagen op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie