Update laat Sony NEX-camera’s 3d-panorama’s maken

Julian 478 0
Sony heeft firmwareversie 02 voor de NEX-3 en NEX-5 beschikbaar gesteld. Met de update zijn de camera’s in staat 3d-panorama’s vast te leggen. Deze zijn overigens alleen te bekijken op een Sony Bravia 3d-televisie.

Bij de introductie van de NEX-3 en NEX-5 beloofde Sony al een firmware-update die 3d-panorama’s mogelijk moet maken. Deze update is nu beschikbaar gesteld. Firmwareversie 02 voegt de 3D Sweep Panorama mode toe.

In de gewone Sweep Panorama-modus voegen de NEX-camera’s een serie foto’s, die je in een vloeiende beweging maakt, bij elkaar tot een panorama. In de 3d-modus worden de linker en rechterhelft van de individuele foto’s gescheiden en iets uit elkaar over elkaar gelegd, om zo perspectief te simuleren. Om de resulterende 3d-panorama’s te bekijken heb je wel een Sony Bravia TV met 3d-ondersteuning nodig.

Meer verbeteringen

De update brengt meer nieuws. Zo moet de normale panoramafunctie beter werken, verliest de camera minder stroom als deze uitstaat en start hij sneller op in situaties met weinig licht. Firmareversie 02 is per direct te downloaden op de Sony-website.