Unseen 2013: Fotografiebeurs voor oud en nieuw ongezien talent

Ymke Frijters 3185 0
De tweede editie van de internationale fotografiebeurs Unseen vindt plaats van 26 tot en met 29 september 2013 op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Op de beurs kun je ongeziene foto's bekijken van zowel bekende fotografen als nieuw talent.

Fotografiebeurs Unseen is er om ideeën uit te wisselen, nieuw werk te ontdekken en inspiratie op te doen. Op het Westergasfabriekterrein kun je tentoonstellingen bekijken, maar er worden ook paneldiscussies en lezingen gegeven en films en documentaires vertoond. Meer dan vijftig galerijen van over de hele wereld presenteren werk van opkomend talent en ongezien werk van bekende fotografen.

Unseen 2013
Foto: Viviane Sassen

Het campagnebeeld van Unseen 2013 is gemaakt door fotografe Viviane Sassen . Zij won o.a. de ICP Infinity Award 2011 in de categorie 'applied/fashion' en is dit jaar ambassadeur van Unseen.

'Unseen Collection'

Op de beurs staat onder andere de 'Unseen Collection', met werk van onder de 1000 euro. De deelnemende galeries hebben meer dan honderd werken beschikbaar gesteld voor deze collectie. Het doel is om fotografie kopen toegankelijk te maken voor iedereen. Je kunt de collectie hier alvast bekijken.

Unseen Theatre

Er is niet alleen ruimte voor fotografie. In het Unseen Theatre worden verschillende films en documentaires vertoond van en over getalenteerde fotografen. Dit jaar zijn er onder andere films van Gregory Crewdson, Julius Schulman, Bert stem en Katrien Vermeire te zien.

Discussies en lezingen

Firestarters presenteert in het Unseen Theatre verschillende paneldiscussies en lezingen met zowel fotografen als ondernemers en kunstcritici. Op donderdag 26 september wordt als aftrap het Foam Magazine Talent Issue gelanceerd. Thema's voor de discussies zijn 'How to connect the world' en 'How to connect in a globalising world'.

JR - 'Inside Out'

Daarnaast stelt de Franse artiest JR zijn project 'Inside Out' ten toon. Zijn werk bestaat uit grote prints die ter plekke worden gemaakt, in thema's als vrijheid, identiteit en grenzen. Iedereen kan zijn portet gratis laten toevoegen aan de tentoonstelling. Tot nu toe deden meer dan 120.000 mensen uit meer dan 100 landen mee aan dit project.

JR Inside Out
Action at Times Square, NYC, 2013 © JR JR-ART.NET

Tickets

Tickets kun je online bestellen of aan de deur kopen, voor een dagticket betaal je 19,50 euro per persoon. Een passe-partout voor de hele week koop je voor 47,50 euro. Studenten krijgen 10 euro korting op een passe-partout en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen.  De Westergasfabriek ligt aan het Klönneplein 1 in Amsterdam.

Openingstijden

Donderdag 26 september 2013 12.00-20.00 uur
Vrijdag 27 september 2013 12.00-22.00 uur
Zaterdag 28 september 2013 12.00-20.00 uur
Zondag 29 september 2013 12.00-17.00 uur

Kijk voor meer informatie op www.unseenamsterdam.com.

afbeelding van Ymke Frijters

Ymke Frijters | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ymke