Universele Hama-lader ook geschikt voor accu's camera's

Universele Hama-lader ook geschikt voor accu's camera's

PieterMolenaar 1822 0
Hama heeft een oplader aangekondigd die naast oplaadbare AA- en AAA-NiMH-batterijen ook overweg kan met lithium-ion-accu's van de meeste camera's. De 'Delta Ovum LCD'-lader wordt geleverd met een 12V-kabeltje voor in de auto en beschikt over een usb-aansluiting.

Op reis neem je vaak meerdere opladers mee voor onder meer je smartphone, een tablet en natuurlijk je camera. Om de hoeveelheid opladers in je tas te reduceren heeft Hama de Delta Ovum LCD-lader geïntroduceerd. Naast gelijkertijd twee oplaadbare AA- of AAA-NiMH-batterijen, kan ook een li-ion-camera-accu met een spanning van 3,6V, 3,7V, 7,2V of 7,4V in het apparaat opgeladen worden.

Contacten

Om accu's van verschillende cameramodellen en -merken te kunnen opladen, beschikt de Delta Ovum LCD-oplader over een slim systeem. Met twee schuifjes aan de onderzijde zijn de voor het laden benodigde contactjes in te stellen, terwijl de accu aan de bovenzijde vastgeklemd wordt. Het apparaat herkent automatisch de juiste spanning en polarisatie van de accu's, en slaat automatisch af als de accu vol is. Ten opzichte van de eerder uitgebrachte Hama Delta Multi-lader beschikt deze nieuwe versie over een lcd waarop het laadniveau aangegeven staat.

Onderweg

Hama levert bij de Delta Ovum LCD-lader een 12V-kabeltje mee met sigarettenaanstekeraansluiting zodat de batterijen of accu tijdens een autorit opgeladen kunnen worden. Ook is de multi-oplader voorzien van een usb-aansluiting zodat smartphones en tablets opgeladen kunnen worden. Het is uit de plaatjes en specificaties niet goed af te leiden, maar waarschijnlijk levert de usb-aansluiting 1A aan stroom. De prijs van Hama Delta Ovum LCD zou ongeveer 35 euro bedragen