Unified Color lanceert HDR Express

Julian 646 0
Unified Color komt met een nieuw hdr-pakket voor Windows en Mac. HDR Express automatiseert complexe aspecten van hdr-fotografie, waardoor je een bliksemsnelle workflow krijgt, aldus de makers.

Volgens Unified Color is HDR Express een 'game changer' als het om hdr-software gaat. De makers beloven een intuïtieve interface en snelle workflow. Complexe aspecten van hdr-fotografie zoals tonemapping en halo-eliminatie kan je automatiseren, waardoor je snel een hdr-afbeelding in elkaar kunt zetten.

Sliders

Meerdere belichtingen worden tot een 32-bitsafbeelding samengevoegd, vervolgens krijg je een geanimeerde preview te zien en vijf tonemapping presets. Eventueel kun je met sliders zaken als witbalans, saturatie, contrast, helderheid, hooglichten en schaduw aanpassen.

Plug-in

Het pakket kan overweg met jpg, tiff en de meeste raw-bestanden. HDR Express werkt 'standalone', maar komt ook met een plug-in voor Lightroom en Apple's Aperture. Een probeerversie is gratis te downloaden, voor het volledige pakket moet 99 dollar betaald worden.