One-of-a-kind objectief voor € 140.000,- verkocht

Uniek Leica-objectief verkocht op ebay

Redactie DIGIFO... 2190 0
Vanmiddag is één van de zeldzaamste objectieven op aarde verkocht voor een bedrag van € 140.000,-. Dit Leica R objectief is een prototype en nooit in productie gekomen. Daardoor is dit het enige exemplaar van dit objectief dat ooit is gemaakt.

Het 600mm f/5 objectief is in 1987 ontwikkeld voor de Leica R maar nooit verder gekomen dan het prototypestadium. Het objectief heeft een bijzondere constructie die gebruik maakt van meerdere spiegels. Deze spiegels zorgen voor refractie en reflectie waardoor het beeld wordt gecreëerd. Door deze unieke constructie ligt het gewicht van dit objectief boven de vijf kilogram.LeicaLeicaLees ook: Zeer zeldzame Leica camera opgedoken

Bijzonder Leica-objectief vaker op ebay

Dit is niet de eerste keer dat dit bijzondere objectief op ebay te vinden is. Dit objectief, met serienummer 172-0001 is vorig jaar ook al op de veiligssite verschenen en verkocht voor een bedrag van $ 230.000 en werd in 2013 ook al te koop aangeboden. De kans dat het objectief over enige tijd weer online te vinden is, is dus zeker aanwezig. Mocht je interesse hebben in dit unieke exemplaar, blijf ebay dan goed in de gaten houden en begin alvast met sparen.

Voor meer informatie over dit bijzondere objectief kan je kijken op de originele listing

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie