UNESCO-directeur betreurt dood Lucas Mebrouk Dolega

Redactie 794 0
UNESCO-directeur Irina Bokova sprak vorige week haar treurnis uit over de dood van de Frans-Duitse fotograaf Lucas Mebrouk Dolega. Dolega overleed op 17 januari aan de verwondingen die hij opliep tijdens de demonstraties in Tunesië.

Irina Bokova is directeur van UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties die opkomt voor de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Bokova noemt de dood van Dolega een tragische herinnering aan de gevaarlijke situaties waarin mediaprofessionals hun werk moeten doen. Ook benadrukt de directeur het belang van de fotojournalistiek - dat mensen inzicht geeft in de gebeurtenissen die onze levens en samenlevingen vormen.

Verantwoordelijkheid

Volgens Bokova leveren fotojournalisten met hun werk een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van transparante en verantwoordelijke besluitvorming. Nationale autoriteiten hebben volgens haar de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de media hun werk kunnen doen in een veilige omgeving, aldus haar uitspraken die te lezen zijn in het persbericht.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie