Underwater Landscape

Redactie 502 0
De Noorderlicht Fotogalerie presenteert Underwater Landscape (2002-2006); een project van drie jonge Brazialiaanse fotografen, die het leven in de vallei van Jequitinhonha hebben gedocumenteerd.

In de vallei, die bekend staat als één van de armste regio's van Brazilië, wordt sinds vorig jaar een rigoureuze landschapspolitiek gevoerd. Zo werd in 2006 de hoogste hydro-elektrische dam van Latijns Amerika geïnstalleerd. Hiervoor heeft alles en iedereen moeten wijken; 42 gemeenschappen met meer dan duizend inwoners, boerderijen en mijnbouwnederzettingen. Doordat de dam een groot deel van de vallei onder water zet, waren de boerenfamilies gedwongen te verhuizen.

Drie Braziliaanse fotografen, ieder 27 jaar oud, vatten in 2002 het idee op om deze families en hun leven in de vallei te documenteren. Afzonderlijk van elkaar trokken João Castilho, Pedro David en Pedro Mottavan regelmatig naar het gebied. In 2006 maakten zij hun laatste foto's voor Underwater Landscape. Alle families waren toen verhuisd en de vallei was in een meer veranderd. In mei 2008 is het gelijknamige boek Underwater Landscape verschenen.© Pedro David

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie