Zo dun als een lenscap

Ultra dun objectief: MS Optics Perar 17mm f/4.5 Retro Focus voor Leica M

Fabienne Keijzer 841 0
MS Optics, een Japans bedrijf dat handgemaakte objectieven produceert, komt met een bijzonder nieuw exemplaar. De Perar 17mm f/4.5 Retro Focus Ultra Thin is speciaal gemaakt voor het Leica M systeem en is slechts 10,2 millimeter dik.

Zo dun als een lenscap: MS Optics Perar 17mm f/4.5 Retro Focus Ultra Thin voor Leica M

Het bijzondere objectief van het Japanse MS Optics heeft een beeldhoek van 100 graden en weegt slechts 60 gram. De Perar 17mm is ontworpen én gemaakt door Sadayasu Miyazaki die bekend staat om het converteren van klassieke objectieven naar het Leica M systeem. Het objectief gebruikt vier elementen in vier groepen en heeft een focus van 0.4m tot oneindig en de Perar 17mm f/4.5 heeft een minimaal diafragma van f/16. Als het diafragma wijd open staat is het te verwachten dat er vignettering zal optreden, maar volgens de ontwerper is alles vanaf 0.8m tot oneindig scherp als je de focus op 1.40m instelt. Japan Camera Hunter meldt dat het objectief bij f/8 het beste functioneert.

MS Optics Perar 17mm f/4.5 voor Leica M

Beschikbaarheid en prijs

Het bijzondere ‘pancake’ objectief is gelimiteerd verkrijgbaar in Europa via de Franse webshop van Toas Photographic. De Perar 17mm f/4.5 Retro Focus Ultra Thin kost 950 euro.
MS Optics Perar 17mm f/4.5 voor Leica M

Lees ook: Super Triplet Perar 21mm f/4.5 is 5,2 mm dik en weegt 45 gram

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne