Ula Wiznerowicz sleept D&AD-prijs in de wacht

Redactie 738 0
De Poolse student Ula Wiznerowicz, die studeerde aan de Middlesex University in Londen, Engeland, heeft de D&AD 'New Blood' fotografieprijs gewonnen. Zij deed dat met een serie over haar thuisland Polen.

Wiznerowicz is onlangs afgestudeerd aan de universiteit in de Engelse hoofdstad, die een goede band heeft met de organisatie van D&AD. Hoewel zij bekend staan voor hun werk met design- en advertentiebedrijven, hebben ze deze keer gekozen voor een winnaar zonder commercieel oogmerk. Het project 'Behind the Curtain' werpt namelijk een blik op het alcoholisme in Wiznerowicz' dorp Palmowo en de omliggende omgeving van Wielkopolska.

Behind the Curtain

“Vergeten en nutteloze dingen onder het stof; uitgestorven katten op zoek naar wat eten; kamers overgenomen door spinnenwebben en de sterke geur van alcohol”, schrijft ze. “Dit is slechts een deel van de chaos waar ik op gestuit ben terwijl ik deze serie het afgelopen jaar maakte.”

Persoonlijke reis

“De serie reflecteert een persoonlijke reis door de individuele verhalen van de mannen en vrouwen die leiden onder het alcoholisme. Ik heb geprobeerd een visueel beeld te schetsen die een reflectie is van de verhalen uit mijn eigen jeugd. Niet iedereen is per se een alcoholist, maar iedereen die ik heb gefotografeerd heeft er sowieso mee te maken, zij het door familie of vrienden.”

Foto © Ula Wiznerowicz

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie