Uitslag poll 'Waar deel jij je foto's vooral?'

jesse kraal 3718 1
Na de recente ophef over de gebruiksvoorwaarden van Instagram en de eerdere commotie rond Pinterest en bovenal Facebook vroegen wij ons af: 'waar deel jij je foto's vooral?' Social media is nog altijd populair, maar kan niet tippen aan de eigen portfolio-website.

Uitslag

Er was onlangs een hoop te doen om de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Instagram, zoveel dat gebruikers massaal weg lijken te blijven. Pinterest en Facebook hebben al eerder onder vuur gelegen vanwege hun gebruiksvoorwaarden. Alleen Flickr lijkt vooralsnog redelijk vrij van commentaar, al wordt de dienst wel verweten niet mee te gaan met zijn tijd.

Of dat commentaar terecht is, is maar zeer de vraag. Van de bezoekers van deze site die de poll invulden, deelt liefst 26 procent zijn foto's vooral op Flickr. Daarmee is de site onder onze gebruikers net zo populair als Facebook, terwijl die site qua gebruikersaantallen veel groter is.

Twee andere bekende sociale netwerken komen er een stuk beroerder af. Twitter en Instagram scoren met respectievelijk 4 en 2 procent niet erg hoog bij onze lezers. Grote winnaar is de persoonlijke website met 30 procent, terwijl 13 procent aangeeft foto's via een andere manier dan de genoemde opties te delen.

Nieuwe poll

Natuurlijk staat er ook weer een nieuwe poll op onze website. Ditmaal zijn we benieuwd naar wat je echt niet kunt missen: je camera of toch je telefoon of computer?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van vinni

De poll was mij ontgaan, maar vreemd genoeg zie ik mijn voorkeur helemaal niet terugkomen: 500px.com !