Uitslag fotowedstrijd: Winterdepressie

Julian 1599 0
Winterpret? Niks daarvan. We stuurden jullie afgelopen winter op pad om de keiharde, koude en troosteloze waarheid vast te leggen. 535 deelnemers gaven daar gehoor aan en poogden ons depressief te stemmen. Dat is de winnaars zeker gelukt.

Het koste de nodige moeite om na het sluiten van de inzendtermijn - in het voorjaars­zonnetje - ons door de depressieve winterplaten te worstelen. Gelukkig sloot maart met wat sombere dagen af, zodat we nog even in de stemming kwamen om tot een eindoordeel te komen.

De strenge winter leverde de nodige inzendingen op. Van de 535 foto's konden we er een boel direct schrappen. Besneeuwde landschappen en huilende kinderen waren ons niet depressief genoeg. Er waren ook genoeg fotografen die het anders aanpakten; van treurige portretten tot symbolische gebeurtenissen. Het onderstaande drietal gaat er wat ons betreft verdiend met de prijzen vandoor.

Hoofdprijs: Ron Poot

Om de inzending van Ron Poot kom je niet makkelijk heen. Het beeld maakt direct een harde impact en blijft hangen. Het expliciete verderf en de donkere tinten zorgen voor een lugubere foto. Maar we waren dan ook niet op zoek naar ijspret... Ron wint een Fujifilm HS10 camera met 30x optische zoom. Gefeliciteerd!


Foto © Ron Poot - Slachtoffers van de winter

Tweede prijs: Lars Goossens

Lars Goossens lijkt een oplossing gevonden te hebben voor de winterdepressie. Zijn uitbeelding van de greep naar de drank is technisch fraai uitgevoerd en ook met de sfeer zit het wel goed. Het levert hem een Vanguard Alta Pro 263AGH met statiefkop op.


Foto © Lars Goossens - Solitaire dans Hiver

Derde prijs: Peter Verwoerd

Zelfs de schapen weten het niet meer. De inzending van Peter Verwoerd geeft een ietwat vervreemdende en troosteloze indruk van een winter die wel oneindig lijkt. De derde prijs bestaat uit een WD My Book Studio 1TB.


Foto © Peter Verwoerd - Sneeuwstorm

Met dank aan FujifilmMacrolux en Western Digital voor het beschikbaar stellen van de prijzen.