Uitslag fotowedstrijd 'Voorjaar'

Uitslag fotowedstrijd 'Voorjaar'

Jasper van Bladel 7074 1
Het voorjaar is voor veel mensen een favoriet jaargetijde, dat bleek ook tijdens de inzendtermijn van onze fotowedstrijd 'voorjaar'. We hebben weer erg veel inzendingen mogen ontvangen, wat het natuurlijk weer des te moeilijker maakt een goede winnaar te kiezen. Kijk snel verder voor de winnaars!

We hebben ruim 1.400 inzendingen mogen ontvangen, dank daarvoor! Het onderwerp 'voorjaar' leeft en geeft veel van onze lezers inspiratie om naar buiten te gaan en te gaan fotograferen. Het resultaat kregen wij te zien via de gallery. Na uitgebreid beraad zijn de volgende winnaars en eervolle vermeldingen uit de bus gekomen: 

Hoofdprijs: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art t.w.v. €859,-

De Sigma 50mm f/1.4 is een fantastisch objectief dat je probleemloos kunt gebruiken bij maximale diafragmaopening. De scherpte is op f/1.4 al van zeer hoog niveau, de onscherpe delen worden prachtig weergegeven en de foto's bevatten een hoog contrast. Stop het diafragma af naar f/2.8 en de scherpte is fenomenaal over het hele beeldoppervlak. Verder worden beeldfouten uitstekend gecorrigeerd. Het is een objectief met zo'n hoge kwaliteit dat iedere fotograaf er eigenlijk niet om heen kan. Beschikbaar gesteld door Sigma Benelux. www.sigmabenelux.com

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

Met deze ontzettend leuke foto wint Marc-Peter Kooistra de hoofdprijs. Het is een mooi fris en vrolijk beeld, een echte voorjaarsfoto! Daarnaast is het niet gemakkelijk om een dergelijk tafereel te ontdekken én het vervolgens ook nog zo mooi vast te leggen. Gefeliciteerd! Naast deze mooi prijs wint Marc-Peter ook nog eens een publicatie in ons magazine. 

 

Tweede prijs: Ricoh Theta S 360° camera + VR Scope t.w.v. €399,-

Met de Ricoh Theta S 360° camera met dubbele 12 megapixel-sensor en dubbele f/2.0 fisheyelens leg je de complete wereld om je heen vast in haarscherpe 360 graden foto’s, films en haarscherpe timelapse-opnamen. Met één druk op de knop kun je al een opname starten, en voor uitgebreide instellingen en live-view kun je de Theta S via wifi koppelen met de Ricoh Theta S-app op je Android of iOS smart-apparaat. Foto's en video's kun je ook direct op je smartphone of tablet bekijken en delen met de Theta S-app, en eenvoudig bewerken dankzij de extra Theta+ en Theta+ Video-apps. Beschikbaar gesteld door CameraTools. www.cameratools.nl

Ricoh Theta S 360° camera + VR Scope

Met deze foto wint Ans van de Sluis de tweede prijs. Ook deze foto is mooi vrolijk en schitterend qua tonen en scherpte. Gefeliciteerd Ans!

Derde prijs: Lomo'Instant Reykjavik t.w.v. €169,-

Met de Reykjavik-editie van de Lomo'Instant maak je in een handomdraai unieke instantfoto's. De camera heeft een ingebouwde groothoeklens en is verenigbaar met verschillende lens-attachments voor creatieve en experimentele fotografie-opties die heel gemakkelijk op de Lomo'Instant geschroefd kunnen worden. De camera heeft een automatische flitsstand, zodat je fantastische foto's kunt schieten met één druk op de knop. Voor meer creatieve mogelijkheden kun je ook kiezen voor de twee handmatige standen. Beschikbaar gesteld door Lomography. www.lomography.nl

Lomo'Instant Reykjavik

Bobby Dautzenberg wint de derde prijs met deze mooie en sfeervolle foto. De foto geeft meteen een voorjaarsgevoel, hij ademt voorjaar. 

Met dank aan Sigma Benelux, CameraTools en Lomography voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

 

De eervolle vermeldingen:

 

Anja Versteden

Tom Kruissink

Joey Hohage

Anne Loos

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van bobby1982

Hoi!

ik zie nu pas dat ik de derde prijs bij deze wedstrijd heb gewonnen.
Ik heb hem alleen nooit ontvangen... Misschien heb ik een mail gemist?
Groetjes,

Bobby