Uitslag fotowedstrijd: Toscane

Redactie 2951 0
Vlak voor de zomer een fotowedstrijd in het leven roepen met als hoofdprijs een fotoreis naar Toscane, is vragen om veel inzendingen. En die kregen we: bijna 400 foto's van landschappen van over de hele wereld werden naar ons toegestuurd.

Ons door de stapel van 400 foto's heenwerken was een grote klus. We keken daarbij niet alleen naar foto's van technische hoogstandjes, maar juist naar beelden die creativiteit, originaliteit en sfeer uitademden. Iets wat de prijswinnaars goed gelukt is.

Binnen het thema landschappen is veel variatie te vinden, zowel winterlandschappen als zomerse vlaktes kwamen onder onze ogen. Het was voor ons dan ook extra lastig om de beelden met elkaar te vergelijken, maar onderstaande foto's zijn in onze ogen de terechte winnaars

Hoofdprijs: Mark Welagen

Mark schoot deze donkere, industriële foto tweeënhalf jaar geleden vanaf de Noordpier in Wijk aan Zee. Het beeld geeft de volharding van Nederlandse surfers weer en leverde Mark een 9-daagse fotoreis naar het warme Toscane.

Foto © Mark Welagen - Winterlandschap, Wijk aan Zee

Tweede prijs: Eddy van Ryckeghem

De Belgische fotograaf Eddy nam deze adembenemende plaat van zandduinen  – die door het teleobjectief worden 'samengedrukt' tot één vlak van licht en schaduw – rond het dorpje Merzouga in Zuid-Marokko. De plotseling opdoemende dromedaris is als een fata morgana. Volgende keer kan hij ook zijn Lowepro Classified 250AW Septia cameratas meenemen op reis.

Foto © Eddy van Ryckeghem - Desert Light

Derde prijs: Steffen van Malder

Dit idyllische plaatje van Normandië kregen we van Steffen van Malder, vastgelegd met z'n zestig jaar oude Rolleicord. Zijn vijfdaagse verblijf bij Le Havre wordt beloond met het compacte en lichtgewicht Velbon Ultrek 45L-statief.

Foto © Steffen van Malder - Le Tilleul, Normandië

Vierde prijs: Hajar Elouarrat

Hajar vond dit plekje waar de zon prachtig door de bomen schijnt en bleef net zolang wachten tot er iemand langs liep. Dit verbluffende resultaat leverde haar een B+W Kaesemann Circulair Polarisatiefilter MRC op.

Foto © Hajar Elouarrat - Hardlopen

Met dank aan Degreef & Partner en SNP Natuurreizen voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie