Uitslag fotowedstrijd 'Technologie en Design'

Uitslag fotowedstrijd 'Technologie en Design'

Jasper van Bladel 3272 0
Technologie is overal om ons heen en niet meer weg te denken uit onze wereld. Onze camera’s, onze smartphones, computers, auto’s en huizen, allemaal zitten ze bomvol met technologie om het leven makkelijker, mooier, comfortabeler of gewoon leuker te maken. Voor deze wedstrijd vroegen wij jullie om technologie op een creatieve wijze in beeld te brengen. Kijk snel verder voor de winnaars!

We bedoelden technologie in de breedste vorm, dus dit kon moderne draadloze technologie zijn, maar ook een oude stoommachine. Zolang het maar met technologie te maken had! Maar toch, als het over techniek gaat kom je al snel uit bij de auto. Voor veel mensen spreekt de auto nog steeds tot de verbeelding, zeker snelle en bijzondere modellen kunnen het hart op hol brengen. Het is dan ook geen toeval dat er een groot aantal auto's tussen de inzendingen te vinden was. Toevallig zijn de drie winnende foto's allemaal foto's met daarop een auto. 

Hier zijn alle inzendingen nog eens te bekijken in de wedstrijdgallery

Dit zijn de drie winnaars!

Foto: Roy van de Port
Een schitterende donkere foto van een Porsche 911. Ondanks het feit dat maar een gedeelte van de sportauto te zien is, weet de kenner gelijk dat het hier om een Porsche 911 draait. 

Foto: Lieven Geuns
Een schitterende foto. Donker, maar toch zacht. Tel daarbij het kenmerkende silhouet van de Datsun 240Z, één van de meest legendarische Japanse sportwagens, bij op en je hebt een terechte winnaar.

Foto: Ken Liang
Een mooie detailfoto van een koplamp. De fotograaf vraagt ons te raden van welke auto deze koplamp afkomstig is. Onze gok: de Audi Nanuk Quattro.

 

3x Hoofdprijs: LaCie Porsche Design Mobile 1TB t.w.v. €124,95

Al sinds 2003 werken LaCie en Porsche Design samen om stijlvolle externe harde schijven te produceren. De auto’s van de Zuid-Duitse sportwagenfabrikant spreken al decennia tot de verbeelding. De 911 is een icoon en ook bekend onder niet-autoliefhebbers. Die sportwagen heeft een design dat al sinds begin jaren zestig meegaat, maar dat bij elke nieuwe editie verder wordt geperfectioneerd en gemoderniseerd. Porsche weet als geen ander hoe je een ontwerp maakt dat imponeert en geschiedenis schrijft.

Het is dan ook niet gek dat LaCie, als fabrikant van high-end technologie, samenwerkt met de Duitse autobouwers. Die twee namen samen op één product betekent dat je iets bijzonders in handen hebt. Een bijzonder stuk design én technologie. Een harde schijf om trots op te zijn!

De LaCie Porsche Designreeks is één van de favorieten bij veel Apple-fans, fotografen en veeleisende gebruikers. Het nieuwste wapenfeit is een extreem dunne harde schijf, uitgerust met USB-C, die dubbel zo snel is als de vorige generatie. Afgewerkt met de mooiste materialen en voorzien van een slank uiterlijk en afgeronde hoeken. De harde schijf is uiteraard weer prachtig om naar te kijken, een echt sieraad voor je bureau.

De drie mooiste inzendingen belonen we met zo'n flinterdunne LaCie Porsche Design Mobile harde schijf met 1 terabyte aan opslagruimte. Elke Porsche Design harde schijf komt met een garantie van 2 jaar, inclusief technische ondersteuning en wereldwijde dekking voor reparatie en/of vervanging. Beschikbaar gesteld door LaCie Benelux. www.lacie.com

Lacie Porsche

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper