Uitslag fotowedstrijd: Strobist (kunstlicht)

Redactie 1970 0
Op overtuigende wijze ons je flits-skills laten zien bleek geen gemakkelijke opgave. Voor onze strobist-wedstrijd ontvingen we zo'n 140 inzendingen. Na lang beraad en veel wegstrepen zijn we eruit en maken we vandaag drie winnaars blij.

Gerald Emming mag zich wat ons betreft met voorsprong de beste strobist noemen onder de inzenders van deze wedstrijd. Zijn filmische foto is zowel esthetisch, technisch als inhoudelijk dik in orde. De hoofdprijs, een Wacom Intuos4 S tablet ter waarde van zo'n 225 euro vertrouwen we hem dan ook graag toe. Gefeliciteerd!

Hoofdprijs: Gerald Emming


Foto © Gerald Emming
Omschrijving: Deze foto is een cinematic shot. Het is alsof je een film even op pauze zet. Je zit midden in een scene. De foto is gemaakt met 1 flitser voor het model en 1 arri spotlight achter, buiten de bus, die de achterkant van de bus verlicht. De verhouding van de foto is 2.40:1, ofwel het cinemaformaat.

Tweede prijs: Tim de Weerdt

Tim de Weerdt wist de jury te overtuigen van zijn flitskunsten met een 'studio'portret. Er kwam echter geen studio aan te pas. Een Nikon SB-900 flitser met paraplu los van de camera en een doodgewone muur zijn de ingrediënten van deze foto, aldus de omschrijving van de inzending. Het levert Tim een Lowepro Pro Runner 350 AW cameratas ter waarde van 235 euro op.


Foto © Tim de Weerdt

Derde prijs: Karimsa

Karimsa kwam met een creatieve lichtopstelling, wat een leuk effect oplevert. De derde prijs bestaat uit een Joby Gorillapod SLR met Flash Shoe ter waarde van 55 euro. Het flexibele statief moet haast wel nog veel meer creatieve foto's garanderen!

Foto © Karisma

Flitskunsten bijschaven?

Volgende keer ook kans maken op een prijs in een strobistwedstrijd? In de komende  Masterclass Special Edition besteden we uitgebreid aandacht aan dit onderwerp en legt flitsexpert Gerard Henninger uit hoe hij tewerk gaat. De DIGIFOTO Pro Special Edition 1.2011 verschijnt eind februari in de kiosk, of op je deurmat als je de gelukkige bezitter van zo'n kek abonnement met specials.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie