Uitslag fotowedstrijd 'Straatfotografie zwart-wit'

Uitslag fotowedstrijd 'Straatfotografie zwart-wit'

Jasper van Bladel 8349 4
Straatfotografie spreekt tot de verbeelding. Het is een discipline die veel fotografen graag onder de knie krijgen en beoefenen. En als de straatfoto’s dan ook nog in karaktervol zwart-wit zijn, is het helemaal feest. We mochten dan ook een enorm aantal inzendingen ontvangen in de fotowedstrijd ‘Straatfotografie zwart-wit’. Kijk snel verder voor de winnaars.

Het is een understatement als we spreken over een succesvolle fotowedstrijd, want er waren ontzettend veel inzendingen: ongeveer 1600. Veel dank daarvoor! Het was dan ook een flinke klus om alle straatscenes, doorkijkjes, bushokjes en stations te bekijken. Maar we zijn eruit, dit zijn de winnaars!

Bekijk hier alle inzendingen in de wedstrijdgallery, en bekijk hier het inspiratie album op facebook.

De winnaars

De hoofdprijs is gewonnen door: Willem Havenaar

Een werkelijk prachtig beeld, deze straatscene! Een oudere dame die een fles water vult bij een fontein is al fotowaardig, maar als er dan ook nog eens zo'n schitterende foto van gemaakt wordt, hebben we te maken met een winnaar. Gefeliciteerd Willem!

Eerst prijs: Leica D-LUX (Typ 109) t.w.v. €1.089,-

De Leica D-LUX (typ 109) is een stijlvolle compact camera voor gevorderde fotografen. Naast dat de camera schitterende foto’s maakt in DNG raw, kun je er ook mee filmen in 4K kwaliteit. De Leica D-LUX (typ 109 heeft een 12.8 megapixel sensor en een lichtsterk F/1.7-2.8 24-75mm Leica zoom objectief. De grote 4/3 sensor zorgt niet alleen voor een laag ruisniveau bij hoge ISO waarden, maar ook voor het kunnen werken met een kleine scherptediepte. Bijvoorbeeld bij portretten en close-ups opnamen.

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta

Leica D-LUX (Typ 109)

Tweede prijs: PocketWizard Plus X (2 pack) & ExpoDisc 2.0 (witbalans filter) t.w.v. €199,-

De PocketWizard Plus X is een handige zender en ontvanger in één. Hij beschikt over een aantal handige functies, zoals Auto Sensing Tranceiver Technology en een Auto Relay mode. De set bestaat uit twee transceivers waarmee je twee camera’s, twee flitsers of een camera en een flitser kunt triggeren. Het ExpoDisc 2.0 Witbalans Filter geeft je een perfecte witbalans in de meest kritische lichtsituaties. Binnen enkele seconden heb je een perfecte witbalans.

Beschikbaar gesteld door Profoto Studiopartners

pocketwizard en expodisc

Deze mooie prijs is gewonnen door: Mirella Lukens

Een mooi klassieke straatfoto, met de juiste weerspiegeling en contrasten. Een waardige tweede prijs!

Derde prijs: Rollei Tripod C5i t.w.v. €169,99

Een compact statief wat makkelijk uit te klappen is. De lichte constructie maakt dat de Tripod gemakkelijk mee te nemen is. Het statief is sterk en stabiel. Zowel beginnende als gevorderde fotografen kunnen veel plezier beleven aan dit statief. De quick-release locks zorgen dat de statiefpoten gemakkelijk vast te zetten zijn en de anti-slip rubber poten geven extra stabiliteit.

Beschikbaar gesteld door Rollei

Rollei C5i blauw statief

Dit mooie statief is gewonnen door: Bob Sizoo

Een mooie straatfoto én een mooi portret in één foto. Deze foto had bijna door Stephan Vanfleteren gemaakt kunnen zijn. De derde prijs is voor Bob!

Eervolle vermeldingen

Natuurlijk zijn er ook weer eervolle vermeldingen, want het aanbod van goede foto's was erg groot.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Fhub

Terechte winnaar!

afbeelding van Henk

Waar blijven de eervolle vermeldingen?

afbeelding van Jeffrey

Mssn wat minder ongeduldig Henk. Wat maakt het uit je hebt geen prijs gewonnen.
Gefeliciteerd aan alle winnaars. Fantastische foto's.

afbeelding van Bijke172

Wat een prachtige foto. Gefeliciteerd aan alle winnaars