Uitslag fotowedstrijd: Rood

Uitslag fotowedstrijd: Rood

Julian 5619 13
Onze Lezersgallery kleurde de afgelopen weken rood. De oorzaak was onze fotowedstrijd met dit felgekleurde thema. We kregen bijna vierhonderd inzendingen binnen, vandaag maken we de winnaar van het Pearson-boekenpakket bekend.

Het aantal inzendingen lag weer hoog, maar in deze fotowedstrijd kan er maar één de beste zijn. Die eer kennen we toe aan Tim S Trebla, die het thema op sprookjesachtige wijze wist te verbeelden.

Tim S. Trebla
Foto © Tim S Trebla

Bovendien geeft de maker in zijn foto nog een originele eigen draai aan het bekende sprookje. Ondanks het 'platte' thema wist Tim een inhoudelijk interessante foto in te zenden. Dat levert hem het onderstaande Pearson-boekenpakket ter waarde van 79,95 euro op. Gefeliciteerd!

Boekenpakket

afbeelding van J. Out

De keuze valt me tegen. Het gegeven is leuk maar zelf vind ik de uitvoering wat slordig. Hand op schouder slecht uit gesneden. Jammer.
Voor mij zou een van de volgende foto's de winnende zijn:
Red walk/ Marcel van Blaken
RED/ Jelle muller
Disco/ Fernand de Canne
Jammer, ik had graag zoiets gehad van ja dat is overduidelijk de winnaar. Maar helaas.

Groet J. Out

afbeelding van longneck

Geheel mee eens. Vooral die remote trigger? is zeer slordig. Dan was die foto van Fernand de Canne toch van een andere orde. Ook mijn favoriet trouwens. Maar de wegen van de jury zijn soms ondoorgrondelijk :-)

Al met al toch gefeliflapteerd met die mooie prijs.

Groet Nico

afbeelding van Roel De Jong

Damn!! Dit is wel heel slecht! Ik ben heel erg benieuwd waar de rechten liggen voor de gebruikte achtergrond!!

afbeelding van photographer

Met voorgaande comentaren eens: hand op schouder, waar komt die vandaan? Verlichting heeft niets te maken met de verlichting van de achtergrond. En mocht het sensueel bedoelt zijn, kan ik me daar ook wel iets anders bij voorstellen, en dan met name betreffende verlichting, compositie, houding modellen, ja eigenlijk alles......Jammer.

afbeelding van E.K.

Humor... dat dan weer wel.
Helaas is de mop slecht verteld...

afbeelding van arnold_w

Ik kan hier ook niet echt warm van worden, sorry. De hand op de schouder lijkt een remote trigger vast te houden, als dat zo is, erg slordig. Mijn eerste indruk was ook een gesjopte foto, waarbij deze studiofoto op een bosplaatje is geplakt. Ik weet niet of dat werkelijk zo is, het plaatje is te klein om dat goed te beoordelen, maar het oogt onnatuurlijk. Creatief is het wel, maar de de technische uitvoering laat te wensen over.

afbeelding van nexiam

Beste Tim
Het is tijd voor de efteling.

afbeelding van awhuitema

Blijkbaar weegt het idee zwaarder dan de uitvoering. Misschien dat het boekenpakket juist daarom wel op zijn plaats is bij Tim ;).

@Arnold, het lijkt inderdaad op een remote trigger.

afbeelding van brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

pfff, slecht photoshop werk inderdaad. makkelijk gewonnen dus.

afbeelding van Anonymous

Ach laten we niet allemaal zo negatief doen, het is een zeer origineel concept. Verder kunnen we er zeer weinig aan doen, en vaak is het idee belangrijker dan de uitwerking. Misschien heeft de fotograaf wel een maand lang elke dag in het bos gestaan met zijn modellen om het goede "weer" te krijgen en kreeg hij dat niet. Dus moest hij wel voor deze achtergrond gaan. En eigenlijk is deze ook niet ZO slecht. Gewoon accepteren en de volgende keer is er weer een kans ;) En een gefeliciteerd is ook niet verkeerd.
En nee, ik ben de fotograaf niet noch een van de modellen.

Gefeliciteerd Tim S Trebla!

afbeelding van Shaggy

Mijn eerste indruk van de foto was best positief. Het is idd wel een leuk concept. Maar als je idd wat verder gaat kijken, of de foto wat uitvergroot zie je zaken die imo ook niet altijd tot een winnaarsfoto kunnen leiden, maar ik zat niet in de jury natuurlijk...

Als ik kijk naar de hand met de afstandsbediening, de slechte soep daaromheen, het tegenstrijdige licht, de achtergrond die niet heel erg reëel overkomt...

Ja, het is een leuke foto
Ja het is een leuk concept
Nee, ik vindt het persoonlijk geen eerste plaats waard tov de vele andere inzendingen. Daar zit zeker beter werk tussen.

En nee, ik heb zelf niet meegedaan met de wedstrijd, en ken ook geen van de betrokken fotografen of juryleden.

afbeelding van Martin Bokschoten

Niet zo zeuren allemaal.
Als ik iedere foto hier op DP technisch ga bekijken kunnen we allemaal wel opstappen. Op iedere foto is wel wat aan te merken.

@Tim, Gefeliciteerd en geniet van je boeken.

En voor de anderen: Volgende keer weer een kans.

afbeelding van Maryse

Voor mij is het een montage, ver van het woord "fotografie"