Uitslag fotowedstrijd: Natuur en Landschap

Redactie 2415 0
Vandaag maken we de gelukkige winnaars bekend van de grote fotowedstrijd in samenwerking met Inezia Tours. De winnaar van de hoofdprijs sturen we op reis naar Finland, om daar beren te fotograferen.

De afgelopen week bladerden we op de redactie regelmatig door de map met alle 938 inzendingen door. We vallen in de herhaling, maar wederom ontvingen we veel inzendingen van hoog niveau, wat de jurering dan ook niet eenvoudig maakte.

Naar mate de week vorderde werd de selectie steeds kleiner. Door het hoge niveau werden we gedwongen te zoeken naar de foto's die net iets extra's bieden en daarmee boven de rest uitsteken.

Vandaag presenteren we met trots de drie prijswinnaars. Daarnaast zijn er vier eervolle vermeldingen te vergeven. Winnaars krijgen persoonlijk bericht voor de afhandeling van de prijzen.

Hoofdprijs - Sam Manneaerts

Foto © Sam Mannearts
Prijs: Fotoreis naar Finland t.w.v. €2600,- beschikbaar gesteld door Inezia Tours.

We sturen Sam Manneaerts op reis naar Finland en zijn nu alvast razend benieuwd naar de foto’s die hij daar gaat maken. Zijn winnende landschapsfoto geeft ons een gevoel van vrijheid en rust, maar is tegelijkertijd spannend en indrukwekkend.  De toevoeging van een persoon aan de top zet alles in perspectief. Zowel letterlijk en figuurlijk; even je hond uitlaten op de rand van de afgrond is hier blijkbaar de normaalste zaak van de wereld. Een foto die schreeuwt om een plaats aan de muur in posterformaat.

Tweede Prijs - Liesbeth van Asselt

Foto © Liesbeth van Asselt
Prijs: Samsung EX1 camera t.w.v. €449,-

De sneeuwaapjes in Japan staan vrijwel garant voor spectaculaire natuurfotografie. Liesbeth van Asselt geeft met haar inzending een originele draai aan dit bijzondere onderwerp. We voelden ons bijna verbonden met het aapje dat recht op je af lijkt te kijken en zijn hand naar je uitsteekt.

Derde Prijs - Boris Godfroid


Foto © Boris Godfroid
Prijs: LaCie Rugged SAFE 500 GB t.w.v. €189,-

Dat je voor mooie natuurfoto’s niet naar exotische oorden hoeft af te reizen bewijst Boris Godfroid met een perfect uitgevoerde macrofoto. Zowel scherpte, kleur, contrast als compositie zijn ‘spot on’. Een alledaags onderwerp omgetoverd tot een visueel spektakel van hoog niveau.

Eervolle vermeldingen

Naast de drie prijswinnaars zijn er nog vele foto’s die bij de jury een zeer positieve indruk achterlaten. We geven vier dvd-boxen van de BBC-serie Genius of Photography weg aan de ‘runners up’, t.w.v. €19.99 per stuk. Deze gaan richting de fotografen die zonder meer een eervolle vermelding verdienen.

Foto © Tom Rietveld


Foto © Zenno B


Foto © gjver


Foto © Avdstelt

Met dank aan Inezia Tours, Samsung en Lacie voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie