Uitslag fotowedstrijd: Feest

Uitslag fotowedstrijd: Feest

Jasper van Bladel 4496 0
DIGIFOTO Pro bestaat 10 jaar en daarom vroegen we jullie om foto's in te zenden met het thema 'Feest'. In dit artikel maken we de winnaars bekend, dus kijk snel of je bij de gelukkigen hoort.

Eerste prijs

Wouter Corstjens wint deze fotowedstrijd met dit verjaardagsportret dat alles in zich heeft. Allereerst is het een sfeervol portret, maar ook de spanning en verwachting van het jarig zijn is er mooi in verwerkt. Als je de titel kent - Fopkaars - dan is er nog een extra dimensie, het meisje kan blazen wat ze wil, maar de kaars gaat niet uit. Al met al een fijne foto die volledig in het thema past. Gefeliciteerd!

fotowedstrijd: feestCanon EOS M3 + 15-45mm IS STM €499,-

De spiegelloze Canon EOS M3 is een compact en serieus alternatief voor een dslr. De Canon EOS M3 is een spiegelloze camera, waardoor hij significant lichter, kleiner en daardoor veel draagbaarder is dan een spiegelreflex. De EOS M3 bevat een aps-c-sensor met 24 megapixels die ook in andere producten van de camerafabrikant te vinden is, onder andere in de Canon EOS 760D.  De DIGIC 6 beeldprocessor verwerkt de foto's. Dit levert beelden op van 6000x4000 pixels. Het iso-bereik loopt van 100 tot 12.800 en is uit te breiden tot 25.600.

Het EF-M 18-55mm F/3.5-5.6 IS STM objectief bestaat uit 13 elementen verdeeld in 11 groepen. Het optisch gestabiliseerde objectief is relatief klein van formaat, zodat het goed in verhouding is met de compacte maken van de EOS M3. Het objectief is voorzien van een stappenmotor, waardoor inzoomen heel soepel en geleidelijk gaat, een groot voordeel bij het maken van films.

Ter waarde van: € 499,-
Beschikbaar gesteld door Kamera Express

Kamera Express

Tweede prijs

Erikjan Koopmans wint de tweede prijs met deze foto van een situatie die veel ouders bekend voor zal komen. Een treffende foto, waarbij het thema indirect natuurlijk een grote rol speelt.

fotowedstrijd: feest2 x PocketWizard Plus III in het geel

Wil je een reportageflitser of een andere camera van afstand aansturen, dan zijn de producten van PocketWizard al jaren de standaard. Met de PocketWizard Plus III kun je flitsers en camera’s individueel triggeren. Ook kun je ze in zones (vier in totaal) verdelen die dan weer apart te bedienen zijn. In totaal heb je met de Plus III 32 kanalen tot je beschikking, zodat er altijd een geschikte frequentie te vinden is. Met 500 meter bereik moet het geen probleem zijn om afstand te nemen tot je te fotograferen of te belichten onderwerp. De gele kleur zorgt er tot slot voor dat je de PocketWizard nooit meer kwijt raakt in je tas!

Twee PocketWizard Plus III betekent een mooie basisset, waarmee je meteen aan het werk kunt.

Ter waarde van € 278,- (2 keer € 139,-)
Beschikbaar gesteld door Profoto Studiopartners

Derde prijs

Henry Faber wint de derde prijs met deze 'Over de top' feestfoto. Een knap gemaakt portret waarin het thema overduidelijk naar voren komt.

Fotowedstrijd: FeestCullmann Mundo 522TC

De derde prijs is het topmodel uit de Mundo-serie van Cullmann, de 522 TC. T staat voor Travel en de C voor carbon, want het statief is gemaakt van oersterk carbon. Verder hebben alle Mundo-statieven een soepel draaiend balhoofd en twee waterpassen.  Wat ook handig is, zeker voor macrofotografie, is dat je de poten vlak kunt leggen en dus het statief op een heel geringe hoogte kunt gebruiken. Handig vlakbij de grond of op moeilijk begaanbare plaatsen. Dan is je onderwerp gemakkelijk dichtbij én stabiel. 

Ter waarde van € 229,98
Ter beschikking gesteld door Transcontinenta

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper