Uitslag fotowedstrijd: Emotie

Uitslag fotowedstrijd: Emotie

Julian 7027 9
We hebben jullie lang in spanning gelaten, maar we maken dan nu toch echt de uitslag van de fotowedstrijd met het thema 'emotie' bekend. Wie barst er uit in tranen van geluk? Wellicht ben jij een van de winnaars!

Uit 535 inzendingen moesten we de afgelopen weken de winnaars voor de fotowedstrijd met het thema 'emotie' kiezen. Dat bleek geen gemakkelijke opgave, we ontvingen weer veel indrukwekkende foto's.

De jury was dit keer niet alleen in onze handen, ook Mariska van Photoguide en fotograaf Hanneke Meier maakten deel uit van de commissie. Uiteindelijk zijn we tot een unaniem oordeel gekomen en kunnen we je de winnaars presenteren.

Hoofdprijs

Met deze prachtige foto die sterke emoties met een flinke dosis aan sfeer combineert wint Manuela Bockstaele de hoofdprijs. Die bestaat uit een Photoguide masterclass 'Portret met concept' t.w.v. € 395,- en het fotoboek 'Freakshow'. Gefeliciteerd!

Manuela Bockstaele
Foto: Manuela Bockstaele

Tweede en derde prijs

De tweede en derde prijs bestaat uit een Photoguide workshop 'Portret met concept' t.w.v. 295 euro. Martin Bokschoten, sleept de tweede prijs in de wacht door een sterke emotie op te roepen zonder een gezicht in beeld te brengen. Sean Von Stockhausen fotografeerde wel de emotie op een gezicht, maar wist dat zeer overtuigend te doen. Het levert hem de derde prijs op.

Martin Bokschoten
Foto: Martin Bokschoten

Sean von Stockhausen
Foto: Sean von Stockhausen

Vierde prijs

Jeroen Oosterhof gaat er vandoor met de vierde prijs. Hij sleept het fotoboek 'Freakshow' van Hanneke Meier in de wacht met krachtige studiofoto. Gefeliciteerd!

Jeroen Oosterhof
Foto: Jeroen Oosterhof

Eervolle vermeldingen

Naast de bovenstaande vier prijswinnaars belonen we nog zes fotografen met het Photoguide e-book 'Handleiding concertfotografie', t.w.v. 9,50 euro. De winnende foto's en hun makers vermelden we hieronder in willekeurige volgorde.

Anita Oedit
Foto: Anita Oedit

Rosalie Beltman
Foto: Rosalie Beltman

Treke Hoeks
Foto: Treke Hoeks

Hans Knikman
Foto: Hans Knikman

Bram Paulussen
Foto: Bram Paulussen

Angelo
Foto: Angelo Apilado

Met dank aan Photoguide voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Anonymous

Heel mooi! Super super foto's. Proficiat aan de winnaars! ze zijn meer dan terecht!

afbeelding van Martijn

Terechte nummer 1 hoor, super mooie plaat!

afbeelding van Jeroen Oosterhof

Heel erg bedankt, erg leuk :)
Felicitaties aan de nummers 1,2 en 3 en uiteraard
aan de eervolle vermedlingen.

afbeelding van Anonymous

Geweldige reeks foto's. Complimenten!

afbeelding van edwinvandegraaf

mooie foto's, terechte winnaars,
gefeliciteerd met de prijzen!

afbeelding van nexiam

Dit is de Winnaar Angelo Apilado,hoe is het mogelijk dat een jury zo'n kunstmatige foto uit kiest van Manuela Bockstaele,deze mensen (jury)zouden hun literatuur eens moet nazien en terug naar school moeten gaan als ze daar wel geweest zijn.Een grote nul voor de jury.Een ieder kan toch wel zien dat de laatste 4 foto's met veel meer gevoel gemaakt zijn.Ok Jose Saramango had dan toch gelijk(De stad der zienden)

afbeelding van Anonymous

Volkomen met nexiam eens.Heeft echt niks met emotie te maken!Het roept wel emotie op (frustatie!)Naturel mag tegenwoordig niet meer.Een foto is pas mooi als er zware bewerkingen zijn toegepast,zodat het surealistisch wordt,of in scene wordt gezet.
Heb zelf niet aan de wedstrijd mee gedaan,dus ben geen slechte verliezer!

afbeelding van Anoniempje

Het valt wel op dat er veel foto's die in scene worden gezet en/of flink bewerkt worden prijzen winnen...Ter info,ik heb niet meegedaan.

Het tijdschrift is gelukig (nog)wel acceptabel.

afbeelding van Dutchhikes

Mmmm, ik zie twee vrouwen (waarvan er 1 een man suggereert) die wat onhandige en afstandelijk iets uit proberen te beelden. Een mooi idee maar de echte emotie wordt ook bij mij opgeroepen door de lager geklasseerde foto's.
Nogsteeds iedereen gefeliciteerd!