Uitslag fotowedstrijd DPZ thema 'Samen'

Julian 2165 0
Ter ere van de samenwerking tussen DutchPhotoZone en DIGIFOTO Pro organiseerden we een fotowedstrijd met het thema 'samen'. Het heeft even geduurd, maar de jury is er uit! De drie prijswinnaars zijn bekend.

Na lang beraad heeft de jury uit de inzendingen op DutchPhotoZone.com onderstaande drie foto's als winnaars uitgekozen. De motivatie van de jury lees je onder de foto's. De winnaars krijgen naast hun prijs de kans om meer van hun werk te laten zien in de komende editie van DIGIFOTO Pro Magazine. We nemen hiervoor persoonlijk contact op met de fotografen.

1e prijs - Richard Brocken

Prijs:  Sigma DP1 - compactcamera met grote beeldsensor.

Foto: Richard Brocken

Juryrapport: Wat is de relatie tussen het meisje en de cello? Is ze geëmotioneerd door de muziek die ze hoort, of diep in gedachten over het stuk dat ze aan het bestuderen is? Een foto waar je verhalen bij wilt bedenken. Het zachte karakter, tegen het onscherpe aan, sluit erg goed aan bij de inhoud van de foto. De volle wimpers worden extra benadrukt door het diepe zwart, waardoor het niet storend is dat je het meisje niet in de ogen kan kijken. Het thema samen is in meerdere opzichten in de foto te zien. De foto gaat verder dan de muzikante die ‘samen’ is met haar instrument. Het lijkt alsof de muzikante één is met de componist. Een foto met een grote emotionele lading.

2e prijs - Marc van Beelen

Prijs:  HP Photosmart Pro B8850 - A3+ printer

Foto: Marc van Beelen

Juryrapport: Samen, maar toch tegen elkaar. Een schijnbaar tegenstrijdig moment. Maar als tegenstander sta je niet altijd recht tegenover elkaar. Sport verbroedert. In de ring zal de één de ander proberen te verslaan, tegelijkertijd beoefenen ze samen met dezelfde passie dezelfde sport. De gewaagde compositie, met subtiele verwijzing naar de ring, laat de verbeelding van de kijker werken.

3e prijs - Joeri van Veen

Prijs: Adobe Photoshop Lightroom 2

Foto: Joeri van Veen

Juryrapport: Een originele, verrassende foto. Het concept mag simpel zijn, het resultaat is verfrissend en weet een glimlach teweeg te brengen. Het thema wordt met een sterke inhoudelijke knipoog naar de hedendaagse samenleving – waarin we allemaal een beetje worden ‘ingeblikt’ – uitgedrukt. We zijn stuk voor stuk uniek, maar bij elkaar lijken we soms enorm op elkaar. De technische uitvoering is doeltreffend, met bijpassend licht en kleurgebruik.

Jury

De jury werd gevormd door leden van Team DPZ en de redactie van DIGIFOTO Pro. Namens DutchPhotoZone namen deel in de jury: Angelique  Kessels, Arnold Reyneveld en René Bakx. Hoofdredacteur Raymond Luijbregts en redacteur Julian Huijbregts brachten hun stem uit namens DIGIFOTO Pro.