Uitslag fotowedstrijd 'Bewerking'

Uitslag fotowedstrijd 'Bewerking'

Julian 7116 7
We vroegen jullie om los te gaan in Photoshop - of een ander bewerkingspakket - en je beste bewerking in te zenden voor deze fotowedstrijd. We hebben alle inzendingen bewonderd, de stemmen zijn geteld, ofwel: de winnaars zijn bekend!

De bewerkingen die we binnenkregen liepen uiteen van bizar tot subtiel, van over de top manipulatie tot subtiele kleurbewerkingen. Drie winnaars uitkiezen was een behoorlijk zware taak, we ontvingen een aantal absolute topbewerkingen die wat ons betreft allemaal een plaatsje in de spotlight belonen. We moeten het echter doen met de drie prijzen en na lang wikken en wegen zijn we tot deze conclusie gekomen:

Hoofdprijs: Sjoerd Stellingwerf

Niet alleen op technisch vlak is dit een zeer professionele en overtuigende bewerking, ook inhoudelijk is deze plaat ijzersterk. Grappig, origineel en uitstekend uitgewerkt. Een knap staaltje werk wat weinig mensen Sjoerd Stellingwerf na kunnen doen. We kunnen dan ook niet anders dan hem belonen met de hoofdprijs: een complete Samsung NX300 kit, bestaande uit de camera, 18-55mm, LowePro-tas en een SandiskExtreme 16GB-kaart met een totale waarde van 700 euro. Gefeliciteerd!

Foto: Sjoerd Stellingwerf
Foto © Sjoerd Stellingwerf

Tweede prijs: Vincenzo

De inzending van Vincenzo valt op omdat deze niet zwaar gemanipuleerd is. We zien hier een realistische voorstelling, maar de kleur- en contrastbewerking is prachtig. De details op de smerige auto springen eruit, de nachtelijke sfeer wordt versterkt door de harde contrasten. Het resultaat vinden we geweldig en de krachtige bewerking draagt daar voor een groot deel aan bij. Het levert de fotograaf een GoPro Hero 3 Black Edition op, t.w.v. 389 euro!

Foto: Vincenzo
Foto © Vincenzo

Derde prijs: Omar Brunt

Bewerkingen maken het onmogelijk mogelijk. Daar is deze foto een mooi voorbeeld van, want deze situatie zouden we niet in de praktijk uitproberen. Deze spetterende bewerking levert Omar Brunt de derde prijs op: een Sony CyberShot QX10-cameramodule t.w.v. 199 euro.

Omar Brunt
Foto © Omar Brunt

CoolBlue

Met dank aan Coolblue voor het beschikbaar stellen van de prijzen. De pakjes liggen op de winnaars te wachten!
Meer informatie: www.camerashop.nl / www.camerashop.be - www.videocamerashop.nl / www.videocamerashop.be

afbeelding van vincenzo

Dank je DigiFotoPro! Ben erg blij met de prijs.
Gefeliciteerd ook aan de overige winnaars!

afbeelding van Jeannette Oerlemans

Gefeliciteerd Sjoerd, Vincenzo en Omar! Ze zijn super!!

afbeelding van photosjoerd

Bedankt Digifoto Pro! Super prijs. En Vincenzo en Omar ook gefeliciteerd!

afbeelding van Omar Brunt

Bedankt, en super te gek!

afbeelding van anja voorn

echt geweldig maar het egeltje stijgt voor mij boven alles uit.
gr anja

afbeelding van OmarB

Digifoto Pro gogogo, nogmaals bedankt (anoniem was ik ook), superleuk.

afbeelding van irene Kuizenga

Wat een leuke foto's terechte winnaars!