Uitslag fotowedstrijd: Beauty & Fashion

Uitslag fotowedstrijd: Beauty & Fashionfotografie

Julian 6531 11
Onze fotowedstrijd met het thema Beauty- & Fashionfotografie haalde veel talent naar boven. We werden bedolven onder een berg indrukwekkende inzendingen. Het kiezen was dan ook moeilijk, maar we zijn eruit en maken de winnaars bekend!

In totaal telden we 433 inzendingen, die hebben we de afgelopen weken nauwkeurig bekeken. We hebben er nog een aantal nachtjes over geslapen, maar nu hakken we toch echt de knoop door en delen we de prijzen uit.

Hoofdprijs

Om maar met de deur in huis te vallen: de hoofdprijs bestaande uit een Profoto D1 Studio Kit t.w.v. 2000 euro gaat naar Arrien van Vliet! Om zo'n prijs in de wacht te slepen moet je natuurlijk een erg overtuigende foto neerzetten en dat deed Arrien dan ook.

Arrien van Vliet
Foto © Arrien van Vliet
Styling: Afagh Morrowatian
Model: Danielle Hack
MUA: Ingeborg van Vliet
Hair: Celia Wong

De hoofdprijswinnaar sleept niet alleen een studioflitsset bestaande uit twee Profoto D1 250 W/s-flitskoppen, twee studiostatieven, twee paraplu's en een draagtas in de wacht, maar ook een nominatie voor de Gouden Camera. Arrien mag het binnenkort opnemen tegen de hoofdprijswinnaars van de afgelopen fotowedstrijden. Gefeliciteerd!

Tweede prijs

Deze dromerige foto (de titel is niet voor niets 'dreaming') van Anna den Drijver is goed voor de tweede prijs. Het subtiele kleurgebruik draagt bij aan de dromerige zachte sfeer. Het resultaat mag er zijn! De tweede prijs bestaat uit een PocketWizard Plus III set incl. tas t.w.v. 338 euro.

Anna den Drijver
Foto © Anna den Drijver

Derde prijs

Lange benen en modefotografie, het is een beproefde combinatie. Voor sommigen kunnen de benen niet lang genoeg zijn, Noustha Koeckhoven heeft daar een originele oplossing voor gevonden. Met deze originele fotocollage sleept ze een Lowepro Photo Traveler 150 t.w.v. 89 euro in de wacht!

Noutsha
Foto © Noustha Koeckhoven

Met dank aan Mamiya Studiopartners en Degreef&Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van een fotograaf

Grappig.

De nummer 2 is zoveel meer "fashion" dan nummer 1.

Nummer 1 is niet geloofwaardig (en al helemaal niet "overtuigend" - dat begint bij de pose; heeft ze buikpijn ? Haar blik ondersteund dat buikpijngevoel ook, bij mode moet ze de kleding voelen).

De nummer 2 begint met een overtuigende blik die het dragen van de outfit ondersteund, daar waar bij nummer 1 een model met kleding is, maar deze niet aanvoelt.

Conclusie: 1 is modelfotografie, 2 is mode.

afbeelding van i'mnotaRobot

Congratulations to the 3 winners!

afbeelding van Martin Bokschoten

Alle drie gefeliciteerd met jullie foto's.
Het zijn fraaie resultaten.

afbeelding van Anonymous

De winnende foto heb ik meer gezien gepubliceerd in online magazines. Waarom staan de credits van het team er niet bij vermeld?

afbeelding van Julian

Toegevoegd!

afbeelding van Anonymous

Prachtige foto's !!!!!!
Dit is echt genieten.

afbeelding van Anonymous

Prachtige foto's. Mooie winnaar!

:-)

afbeelding van xlix

Allereerst mijn felicitaties voor de winnaars! Echter, is er behalve de uitslag niet ook een motivering van de jury? Daar valt toch wel meer over de melden dan alleen een top-3?
Over smaak valt niet te twisten en dat wil ik ook helemaal niet, maar ik zou de overwegingen van de jury wel graag willen begrijpen en er eventueel iets van opsteken. Bij veel wedstrijden ben je het in grote lijnen eens met de jury en zou je zelf hooguit de rangorde nog iets veranderen. Bij deze uitslag vind ik het echter uitermate onbevredigend om door de inzendingen te bladeren en me bij tientallen inzendingen af te vragen waarom die eigenlijk niet hoger is geëindigd dan de top-3 zonder ook maar het flauwste idee te hebben waarom, noch qua thematiek, noch qua originaliteit, noch qua techniek.

afbeelding van Anonymous

Hm sorry foto 1 kan me nu totaal niet bekoren.. het model kijkt of moet ze... euhm een boodschap ergens bezorgen
Foto 2 is erg mooi!!

afbeelding van Frank Brouwer

Achja, op elke foto is wat aan te merken toch?... Nr 2. is bijvoorbeeld een 1 op 1 kopie van 'A White Story' door Paolo Roversi in Vogue Italia April 2010. Maar laat ik geen verliezer zijn; winnaars gefeliciteerd!

Ps. Foto 1 was een van mijn favorieten. De kleuren zijn perfect in balans (paars vs groen). De uitstraling zacht en teder.

afbeelding van exit the grey

Terecht winnaar, nummer 1 is stylisch en orgineel. Prachtig licht ook!