Uitslag fotowedstrijd: Architectuurfotografie

Redactie 2260 0
Superstrakke composities, het ultieme lijnenspel en mooie contrasten van architectuur in binnen- en buitenland. Dat is waar we naar zochten voor deze fotowedstrijd. Uit bijna driehonderd inzendingen hebben we nu een keuze gemaakt. En de winnaars zijn...

Adriaan Howart kan zich voortaan tijdens zijn Photoshopsessies uitleven op een Wacom Intus4 M pentablet. Hij is namelijk de winnaar van de hoofdprijs in de wedstrijd architectuurfotografie.

Winnaar hoofdprijs: Adriaan Howart

Op creatieve wijze weet Adriaan invulling te geven aan de wedstrijd. Zijn foto straalt eenvoud uit, maar het is duidelijk dat er goed over het lijnenspel is nagedacht. Het resultaat is subtiel abstract, met prettige dieptewerking en contrast. De toevoeging van een stoel geeft maat aan de omgeving en zorgt voor een mooi kleurcontrast.


Foto © Adriaan Howart
Omschrijving: Genomen in De Singel in Antwerpen. De architect is Stéphane Beel.

Tweede prijs: Harry Schoonbroodt

Een abdijkerk lijkt niet de meest voor de hand liggende locatie voor een strakke, moderne architectuurfoto. Harry Schoonbroodt bewijst met zijn inzending echter dat dit wel degelijk mogelijk is. De technische uitvoering is tot de kleinste details goed uitgewerkt, met strakke lijnen en een sfeervolle belichting. Zijn inzending belonen we met een Velbon Sherpa+ 630 statief, inclulsief statiefkop ter waarde van 338 euro.


Foto © Harry Schoonbroodt
Omschrijving: Abdijkerk te Mamelis, van Dom Hans van der Laan. Door het moment dat de laagstaande winterzon binnenvalt, wordt deze bijzondere architectuur van soberheid en spiritualiteit tot uitdrukking gebracht in de foto.

Derde prijs: Photure

Photure stuurde deze prachtige esthetische plaat in. De 'x-factor' in de vorm van een overvliegende meeuw levert hem de derde prijs op. Naast eeuwige roem bestaat deze prijs uit een Lowepro Photo Runner 100 cameratas ter waarde van 79 euro.


Foto © Photure
Omschrijving: De strakke architectuur van Vulcania, een attractiepark over vulkanologie in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, nabij Clermont-Ferrand, Frankrijk.

Met dank aan Wacom en DeGreef voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie