Uitslag fotoboekwedstrijd: Vogelfotografie

Julian 1328 0
Voor de fotoboekwedstrijd met het thema ‘Vogelfotografie’ kregen we 96 inzendingen binnen. De twee prijzen, de boeken Birdpix 5 en 6, gaan naar Jeffrey van Houten en Vincent Inaki.

Tussen 25 juni en 5 juli vroegen we jullie je beste vogelfoto’s in te zenden. Twee winnaars aanwijzen uit de 96 inzendingen was wederom geen eenvoudige opgave, er kwamen een flink aantal mooie platen binnen.

Eerste prijs: Jeffrey van Houten

De eerste prijs gaat naar Jeffrey van Houten. Hij wint het boek Birdpix 6 met zijn sfeervolle foto van een Kuifeend.

Foto © Jeffrey van Houten

Jeffrey: “Het was een heerlijke avond met goed licht. Ik had al gepland om die dag te gaan fotograferen en daar was het een fantastische avond voor. Deze vogel kwamen we tegen op de Reeuwijkse plas. Hij was tamelijk goed te benaderen. Hij zat samen met z'n vrouwtje zich lekker op te frissen. Dan kan je natuurlijk al verwachten dat ze zo hun veren gaan uitslaan. Ik had mijn camera er al op ingesteld, en daar ging hij. Één foto gemaakt en dat was meteen raak, een voltreffer dus!”

Tweede prijs: Vincent Inaki

Vincent Inaki wist de jury te overtuigen met een sterke compositie en het juiste moment. De foto is niet alleen een pure registratie, maar toont ook een groter geheel. Vincent wint het boek Birdpix 5.

Foto © Vincent Inaki

Vincent: “Enkele luidruchtige kokmeeuwen willen de beste plek op een dode boom bemach­tigen.”

Niet gewonnen?

Niet getreurd! Momenteel zijn er nog diverse fotowedstrijden aan de gang en regelmatig komen we met nieuwe prijzen en wedstrijden.