Uitslag filmwedstrijd '1 minuut'

Uitslag filmwedstrijd '1 minuut'

Julian 8547 4
De DIGIFOTO Masterclass 2.2012 stond grotendeels in het teken van het filmen met je spiegelreflex. We bedachten een bijpassende wedstrijd: maak een filmpje van één minuut en laat DIGIFOTO Pro daar op een of andere manier in voorkomen. De winnaars zijn bekend!

Een filmpje maken van een minuut, daar een pakkend verhaal in weten te stoppen en op subtiele, of minder subtiele wijze daar ook nog eens DIGIFOTO Pro in naar voren laten komen is geen eenvoudige opgave. Gelukkig durfden jullie de uitdaging aan en kregen we diverse originele en bloedstollende inzendingen binnen.

Het is zover, we hebben onze keuze gemaakt en de winnaars zijn bekend. Naast de drie prijswinnaars belonen we twee inzendingen met een Eervolle Vermelding, want de filmpjes willen we jullie niet onthouden.

Hoofdprijs: Patrick Duindam

Lekker over de top, dat kunnen we wel waarderen aan deze inzending. Patrick Duindam trok een hele kast aan acteurs open en had zelf de regie, het camerawerk (Canon 550D met Sigma 30mm f/1.4) en de montage/grading (Adobe Premiere Pro CS6 Grading/Davinci Resolve Light) in handen. Al deze aspecten van de korte film zitten goed in elkaar en dat levert Patrick de hoofdprijs op: een Rode VideoMic Pro ter waarde van 199 euro. Gefeliciteerd!

Regie/Camera/Montage: Patrick Duijndam
Geluid: Iskander Krayenbosch
Vader: Richard van Delft
Zoon/Jeff: Jordy van Huissteden
Bart: Wim de Boer

Tweede prijs: BroerZ en MVRHD

De grote uitdaging van deze wedstrijd was om een pakkend filmpje te maken en daar DIGIFOTO Pro op een originele, subtiele of creatieve manier in te verwerken. Dat ons BroerZ en MVRHD uitstekend gelukt en levert ze de tweede prijs op: een Benro S4 videokop ter waarde van 119 euro. Gefeliciteerd!


Gebruikte apparatuur:
Camera 1 - Nikon D7000 - Samyang 24 mm 1.5T

Camera 2 - Nikon D5100 - Samyang 85 mm 1.4
Sevenoak Slider 1200mm
Final Cut Pro X 10.0.7
Garageband

Derde Prijs: Dennis Kussener

DIGIFOTO Pro staat vol met spannende verhalen. Blijkbaar zo spannend dat je er flinke nachtmerries aan kan overhouden, als we dit filmpje mogen geloven. Het is de eerste korte film van Dennis Kussener en dat belooft veel goeds voor de toekomst. We belonen hem met de derde prijs: een HAMA Variabel ND-filter 2-400 met filtermaat naar keuze. Gefeliciteerd!

Eervolle vermeldingen

We hebben helaas slechts die prijzen te vergeven, maar deze twee filmpjes willen we jullie niet onthouden. Als troost belonen we de makers met een eervolle vermelding en de bijbehorende eeuwige roem!

Sander Blom

Je hebt geen dure apparatuur nodig om een geslaagd filmpje te maken, Sander Blom laat dat zien in deze moordend spannende video, gemaakt met een Fujifilm S5500.

Sjors de Boer en Daud Pechler

De makers van dit slapstick-achtige filmpje geven aan 'snel iets in elkaar gezet te hebben met wat oud beeldmateriaal', wij kunnen er wel om lachen en we zijn toch wel benieuwd hoe het resultaat eruit had gezien als er wat meer tijd in gestoken was.

Filmen met je dslr

Wil je zelf aan de slag met de filmfunctie van je dslr, maar kun je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? De DIGIFOTO Masterclass 2.2012 staat vol met handige artikelen over alles wat met filmen te maken heeft, van apparatuur tot montage en grading. Je kunt deze editie nabestellen op onze website.

afbeelding van ReflectionsFromWithin

Winnaars gefeliciteerd! Ik doe het jullie niet na.. het eerste filmpje is erg leuk. Ook de eerste eervolle vermelding enorm origineel idee om de cameraman neer te schieten haha. Echt heel sterk.
Leuk!!

afbeelding van Simple

Wat een gave creaties. Petje af!

Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie prijs en eervolle vermelding.

Greetzz, Marina

afbeelding van John van Rooijen - BroerZ

Dank voor de complimenten!
We hebben met veel plezier gewerkt aan deze prijsvraag.
Erg leuk om te zien wat de andere prijswinnaars hebben gedaan met de opdracht.
Keep up the good work!

John

afbeelding van Pa en Ma van Rooijen.

Elke inzender van harte gefeliciteerd met het verrassende fimpje. De eerste drie waren terechte winnaars waaronder ook Broers. Die vonden wij echt geweldig logisch toch?
Pa en Ma van R.