Uitslag Facebook-fotowedstrijd 'Reisfotografie'

Uitslag Facebook-fotowedstrijd 'Reisfotografie'

Julian 5897 12
We ontvingen ruim 550 inzendingen voor onze Facebook-fotowedstrijd met het thema 'Reisfotografie'. Drie inzenders gaan er vandoor met fraaie prijzen, beschikbaar gesteld door Foto de Vakman. Wie zijn de gelukkigen? Dat zie je hier!

In samenwerking met Foto de Vakman organiseerden we op onze Facebookpagina een fotowedstrijd met het thema 'Reisfotografie'. Dat leverde tal van prachtige foto's op, in totaal waren er ruim 550 deelnemers. Uit alle inzendingen hebben we drie winnaars gekozen. Onze dank gaat uit naar alle inzenders en onze felicitaties aan de prijswinnaars!

Hoofdprijs: Koen van Dijck

Met deze bijzondere plaat sleept Koen van Dijck de hoofdprijs in de wacht: een 32-inch Panasonic LED-TV ter waarde van 350 euro! Op Flickr lezen we hoe Koen de foto maakte: hij gebruikte een sluitertijd van 25 seconden en verlichtte de dromedaris zeven seconden lang met een zaklamp. Zijn techniek en creativiteit heeft goed uitgepakt, wij zijn onder de indruk van het resultaat!

Foto: Koen van Dijck
Foto © Koen van Dijck - Dromen in de Sahara

Tweede prijs: Belinde van Bommel

Felle neonkleuren en voorbijrazende brommers: het is een typisch straatbeeld in de grote steden in Azië. Belinde van Bommel legde dat fraai vast in Vietnam, door de camera mee te bewegen. De kleurrijke en dynamische foto levert haar de tweede prijs op: een waardebon van 200 euro, te besteden bij Foto de Vakman.

Belinde van Bommel
Foto © Belinde van Bommel - Vietnam

Derde prijs: Carla Vermeend

Het maanachtige landschap van IJsland is op zichzelf al indrukwekkend. Als daar nog eens iemand met een boodschappentasje doorheen loopt, krijg je helemaal een interressant beeld. Het is een foto die vragen oproept, want zou hier nou echt een supermarkt in de buurt staan? Wat ons betreft een fraaie plaat en een originele reisfoto. Carla wint een afdruk op canvas (van een eigen foto naar keuze) in het formaat 60x40 cm, ter waarde van 50 euro.

Foto: Carla Vermeend
Foto © Carla Vermeend - Shopping at Vik, Iceland

Met dank aan Foto de Vakman voor het beschikbaar stellen van de prijzen!

Prijzen Foto de Vakman

afbeelding van siegfried.desmet@hotmail.com

Prachtig! Terecht!

afbeelding van Hanno van Dijk

Ik zie het al, hoe verder weg, hoe meer kans...

afbeelding van roelj

Zoals iemand anders al zegt, foto's van verre bestemmingen worden waarschijnlijk meer ingezonden.

'Reisfotografie' betekent voor de meesten beelden die er niet uitzien als genomen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk.

Overigens, financieel gezien, je reist inclusief vlucht goedkoper 6 weken door bijvoorbeeld India of Sri Lanka, dan dat je 2 weken aan de Nederlandse kust verblijft.

afbeelding van Hanno van Dijk

Neemt niet weg dat het mooie foto's zijn, maar het valt me bij dit soort wedstrijden op dat er meestal gekozen wordt voor foto's die in exotische oorden zijn gemaakt.

afbeelding van leoloekie

Dat zijn ook meestal de mooiste foto's

afbeelding van Objectief

Daarnaast zou men sluitertijd , Diafragma en iso kunnen vermelden, dan heeft een ander ook weer een leermoment

afbeelding van 1963Pooh

Foto's van verre oorden zijn niet altijd mooier, maar worden waarschijnlijk meer ingezonden en hebben daardoor meer kans.

afbeelding van Pim Geerts

Hanno, het is toch niet gek dat foto's die tot de verbeelding spreken eerder in de prijzen vallen? Een vakantiefoto uit Twello legt 't natuurlijk snel af tegen een foto van een oud dametje in Cuba. Dat zit gewoon in de mens. Wat van ver komt is gewoon lekkerder

afbeelding van Objectief

Mee eens een mooie foto fraaie belichting

afbeelding van Ron v Heuven

Ik heb de andere foto's niet gezien, maar van deze 3 is de dromedaris een terechte winnaar.
Erg mooi gewerkt met verschillende belichtingstechnieken.
Je had deze foto ook op de Maashorst kunnen maken met je eigen hond en dan was deze waarschijnlijk ook hoog geëindigd.

afbeelding van Karlijn01vandenhoek_135358

Inderdaad terecht!!

afbeelding van Karlijn01vandenhoek_135358

Inderdaad terecht!!