Uitslag fotowedstrijd 'Architectuurfotografie'

Uitslag Facebook-fotowedstrijd 'Architectuurfotografie'

Julian 5416 9
Op onze Facebookpagina organiseerden we een fotowedstrijd met het thema 'Architectuurfotografie'. We kregen ruim vijfhonderd inzendingen binnen, waaronder veel spectaculaire platen. Dit zijn de drie winnende foto's!

De afgelopen maanden gingen we in deze fotowedstrijd op zoek naar de mooiste architectuurfoto's. Via de speciale actiepagina op onze Facebookpagina werden vele prachtige foto's ingezonden. Aan ons de taak om uit de ruim vijfhonderd foto's drie winnaars te kiezen. Dat was geen eenvoudige taak, want er zaten veel spectaculaire platen tussen de inzendingen.

We moeten echter een keuze maken en dat heeft deze selectie van drie prachtige architectuurfoto's opgeleverd. Bedankt voor alle inzendingen en onze hartelijke felicitaties aan de winnaars!

Hoofdprijs: Peter Nientied

De hoofdprijs, bestaande uit de Canon PowerShot G1 X Mark II, gaat naar Peter Nientied. Hij maakte deze indrukwekkende foto in het Milwaukee Art Museum. De persoon op de foto geeft een goed inzicht op de schaal van het prachtige gebouw. De strakke symmetrische compositie valt bij ons goed in de smaak. Net als de zwart-witomzetting, de subtiele grijsschakeringen geven een mooi dieptegevoel aan de foto. Van harte gefeliciteerd!

Foto: Peter Nientied
Foto © Peter Nientied

Tweede prijs: Albert Dros

Deze spectaculaire ultragroothoekfoto is gemaakt door Albert Dros. Hij fotografeerde recht omhoog in het dichtbevolkte Hong Kong, wat een abstract schouwspel oplevert. Het levert Albert de tweede prijs op: een Lowepro ProTactic 450AW Black, ter waarde van 269 euro.

Foto: Albert Dros
Foto © Albert Dros

Derde prijs: Jaap van den Helm

Jaap van den Helm combineert in deze foto de klassieke architectuur van de Sint-Eusebiuskerk in Arnhem, met een imposante raampartij van een modern gebouw op de voorgrond. De bewerking en lichtval maken het tot een bijzondere en originele plaat. Jaap wint de derde prijs: een Transcend 1TB StoreJet 25M3B.

Foto: Jaap van den Helm
Foto © Jaap van den Helm

Prijzen

Architectuur prijzen

Met dank aan Canon Nederland, Degreef & Partner en Transcend voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Gilbert

Nummer 3 vind ik de echte winnaar omdat de foto gewoon in NL gemaakt is en iedereen dit had kunnen doen, de nummer 1 en 2 zijn prachtig en winnaarwaardig maar de lokatie is voor te weinig mensen toegankelijk.

afbeelding van Anoniem

Gilbert ik vind jouw uitleg waarom je nummer 3 de winnaar vind, helemaal correct :-)

afbeelding van kevinm59

mee eens idd!

afbeelding van Anoniem

prachtige shots, maar moet ook eerlijk zeggen dat de nr 3 echt brilliant is.

afbeelding van Albert Dros

Dank voor de 2e plek!

afbeelding van Anoniem

ik vind het mooi dat er 3 totaal verschillende foto's in de 'top 3' staan, maar toch allemaal met het zelfde thema. vind ze alle 3 top, niet dat het er iets toe doet maar nummer 2 is mijn favoriet.

afbeelding van interasoi

Bedankt voor de derde plaats.

afbeelding van Peter Nientied

Ik ben blij met de 1e prijs. En als ik derde was geworden achter de andere twee, was ik ook content geweest - want bij deze drie foto's de beste kiezen is toch subjectief lijkt me. Het klopt dat het gebouw staat niet in NL staat, maar ga naar Luik en daar vind je ook mooi werk van architect Calatrava. En nog dichterbij, in Rotterdam staat veel moois om op de foto te zetten, heb ik ook gedaan maar niet zo goed gelukt als mijn inzending.

afbeelding van Anton den Dunnen

Foto 1 vind ik de mooiste van de drie Ik houd van symmetrie en ik heb de indruk dat er niet veel aan is bewerkt terwijl dat bij foto die ik ook mooi vind wel is gedaan. Foto 2 vind de compositie goed gevonden Alle die terechte winnaars. Van harte proficiat aal drie