Uitslag dubbele fotowedstrijd: Winter & Passie

Julian 1748 0
Massaal werd er ingezonden voor de dubbele fotowedstrijd met de thema’s Winter en Passie. We ontvingen in totaal meer dan 1000 foto’s. Na lang beraad en soms heftige discussie heeft jury unaniem een oordeel geveld.

Met 639 inzendingen bleek het thema Winter ruimschoots het populairst onder de deelnemers. Niet verwonderlijk, gezien de hoeveelheden sneeuw en ijs die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen. Het fotograferen van Passie bleek een grotere uitdaging voor veel fotografen, binnen dit thema ontvingen we 439 inzendingen.

De jury heeft niet alleen naar technische uitvoering gekeken, maar ook naar de inhoud en originaliteit van de ingezonden beelden.

Winnaars thema ‘Passie’

1e prijs – Kees Muizelaar

Paarden en meisjes, een schoolvoorbeeld van passie. Maar ook een onderwerp waarbij clichés moeilijk lijken te ontwijken. Kees Muizelaar weet desondanks met zijn portret op subtiele maar treffende wijze invulling te geven aan het thema. De eerste prijs bestaat uit een Wacom Intuos4 Medium t.w.v. €369,90.


Foto © Kees Muizelaar

Titel: Portret Marije, uit serie "Paarden meiden"

2e prijs – Maurice van Es

Zoals Maurice zelf treffend omschrijft zit passie soms in dingen voor elkaar doen . Met zijn foto geeft hij daar een tot de verbeelding sprekende invulling aan. De centrale compositie en leegte werken vervreemdend, de verstilde houding is exact op het juiste moment gekozen. De tweede prijs bestaat uit een Ricoh CX1 t.w.v. €250,00.


Foto © Maurice van Es

Omschrijving: Liefdespassie, als in hetzelfde willen zijn/doen. Echte passie! Daar word je een stel voor.

3e prijs - Lieve van Dijck

Lieve van Dijck weet het thema Passie treffend te verbeelden met een weloverwogen studiofoto. Zowel het idee als de technische uitvoering zijn sterk. De beweging voegt dynamiek toe aan de foto en de weloverwogen attributen roepen een overtuigende sfeer op. De derde prijs bestaat uit een LaCie Grand Hard Disk 1TB t.w.v. €119,90.

Foto © Lieve van Dijck

Titel: Tune your life

Winnaars thema ‘Winter’

1e prijs – David van Weezel

De winnende foto ligt misschien niet voor de hand, toch kwam de jury keer op keer terug bij de inzending van David van Weezel. Hij wist het thema winter op een originele manier vast te leggen. Hoewel de meeste fotografen sneeuw van hun mooiste kant proberen te laten zien, toont David de keerzijde van de medaille. Een origineel beeld dat een verhaal vertelt. De eerste prijs bestaat uit een Ricoh CX1 t.w.v. €250,00.


Foto © David van Weezel

Titel: NYC

De sneeuw vormt de vergaarbak van de metroreiziger
Sigaretten, kauwgom, Starbucks.
De paraplu lijkt zijn lot te willen ontvluchten.

2e prijs - Gert-Jan Rodenboog

Wit lijkt de boventoon te voeren in de winter, Gert-Jan Rodenboog wist ons te verrassen met zijn kleurrijke interpretatie van het seizoen. Een typisch Hollands beeld met een klassieke compositie, prachtig kleurenpalet en technisch strakke uitvoering. De tweede prijs bestaat uit een Wacom Bamboo Fun Medium t.w.v. €199,90.


Foto © Gert-Jan Rodenboog

Titel: Eenzame fietser (Noorddijk, Groningen)

3e prijs – Paul Raps

Hoewel de naam anders doet vermoeden, schijnt de ijsvogel niet van ijs te houden. Toch wist Paul Raps een exemplaar vast te leggen in de winterse omstandigheden, met een sfeervol beeld als resultaat. De derde prijs bestaat uit  een LaCie Starck Desktop Hard Drive 1TB t.w.v. €129,90.


Foto © Paul Raps

Titel: IJsvogel

Wanneer de sloten bevroren zijn kunnen ijsvogels alleen bij wakken voedsel zoeken. Enkele uren geduld hebben dit plaatje opgeleverd.

De winnaars krijgen hun prijzen zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Niets gewonnen? Tot 25 april kun je nog inzenden voor de fotowedstrijd met het thema ‘Groei’.