Uitreiking Zilveren Camera 2012 live te volgen op zondag 20 januari

Julian 1652 0
Op zondag 20 januari wordt in het Fotomuseum Den Haag de winnaar van de Zilveren Camera 2012 bekendgemaakt. Wil je aanwezig zijn bij deze feestelijke uitreiking dan kun je een kaartje kopen, via internet kun je de bekendmaking live volgen.

Voor 12,50 euro koop je op de website van de Zilveren Camera een toegangskaart voor de feestelijke uitreiking van de 64e Zilveren Camera. Die vindt plaats op zondag 20 januari van 16:00 tot 19:00 uur. Kaarten aan de deur kosten 20 euro.

Wil je het wel meemaken, maar ben je niet in de buurt of zit je krap bij kas? Dan kun je de uitreiking via internet gratis volgen. Dat doe je door zondagmidden 20 januari naar www.zilverencamera.nl te surfen.

Wilfried de Jong

De presentatie van de uitreiking is in handen van cabaretier en televisiepersoonlijkheid Wilfried de Jong, muzikaal ondersteund door Ocobar. De Zilveren Camera wordt uitgereikt door Marjolein de Jong, wethouder van Cultuur, Binnenstad en Internationaal in Den Haag.

Naast de winnaar van de Zilveren Camera worden ook de winnaars van de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs bekendgemaakt tijdens het evenement.

Seminar

Voorafgaan aan de prijsuitreiking organiseert de organisatie een discussie over de stand van zaken van multimedia in Nederland. De drie genomineerde fotografen voor de Canon Prijs zullen hier schetsen hoe zij te werk gaan en welke toekomst zij zien voor dergelijke producties. Samen met enkele producenten en uitgevers wordt de stand van zaken rond deze nieuwe mediavormen besproken.

Het seminar vindt plaats in het Gemeentemuseum Den Haag, van 13.30 tot 15.30 uur. Toegang is gratis en opgeven is niet nodig.

Tentoonstelling

Alle genomineerde en winnende foto's voor de Zilveren Camera 2012 zijn van 19 januari tot en met 3 maart 2013 te bezichtigen in het Fotomuseum Den Haag.

Zilveren Camera 2012 nominaties