Uitproberen, waarom het belangrijk is

Uitproberen, waarom het belangrijk is

Nadja Geskus 677 0
De meeste fotografen kiezen één tak van de fotografie, waarin ze zich specialiseren en dat is ook goed! Je leert hoe je het perfecte beeld binnen die tak kunt maken. Je wordt kritisch en steeds sneller in het fotograferen. Maar het is juist ook goed om af en toe uitstapjes te maken naar andere takken binnen de fotografie. Uitproberen is belangrijk.

Uitproberen, waarom het belangrijk is

Uitproberen

Als je begint met het maken van beelden die buiten jouw normale specialisatie loopt, wordt je gedwongen om anders te kijken naar het maken van een beeld en je komt problemen tegen die normaal gesproken zo vanzelf gaan. Hoewel het ook erg bevrijdend kan zijn om eens met iets totaal anders bezig te zijn. Er zijn namelijk geen verwachtingen meer, geen deadlines en geen regels. Het is puur een experiment om te kijken wat voor iets moois je met andere onderwerpen kunt maken.

Uitproberen, waarom het belangrijk is

Licht

Hoewel je bij jouw vakgebied waarschijnlijk precies weet hoe het licht hoort te staan, zal dat bij andere takken van de fotografie toch wat anders liggen. Elke tak heeft weer zijn eigen ‘regels’ voor licht, elk onderwerp weer zijn eigen uitwerking. Bij het uitproberen van verschillende lichtopstellingen, leer je steeds beter wat bij andere genres werkt. En dat kan ook weer een positieve uitwerking hebben op jouw eigen vakgebied.

Uitproberen, waarom het belangrijk is

Je leert nieuwe technieken, leert weer out of the box te denken, bent geconcentreerd bezig, creatief en leert in die zin weer eens iets nieuws over fotografie. Uitprobere is belangrijk. Het helpt je weer verder als fotograaf.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja